duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMarius Budăi și-a dat demisia. Marcel Ciolacu: "Aceasta este reacția firească în...

Marius Budăi și-a dat demisia. Marcel Ciolacu: „Aceasta este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”

Prima demisie în scandalul azilurilor groazei este aceea a ministrului Muncii, Marius Budăi. Demisia vine chiar în ziua protestelor anunțate de societatea civilă. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat oficial această demisie în ședința de Guvern de la ora 11 și spune despre ea că e un gest firesc, pentru care îi mulțumește lui Budăi.

Așa cum s-a anunțat încă de dimineață, Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii. Anunțul oficial, însă, a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu, care s-a declarat mulțumit de această demisie, pe care o cataloghează drept firească.

Este cât se poate de clar. Evident că dintr-un cumul de factori care țin atât de stat, cât și de zona privată, activitatea de protecție a persoanelor vârstnice și vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său inițial. Am văzut, din păcate, în ultimele zile, prea multe situații care probează că această activitate a devenit o afacere cinică. În care se urmărește profitul cu orice preț, deseori, chiar cu suferințe crunte, provocate seniorilor noștri.

Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun dram de empatie, de compasiune cu soarta unor oameni pe care viața i-a lovit atât de crunt. Așa ceva se va sfârși, oricât de multe și de dure schimbări va trebui să facem. Am avut astăzi de dimineață o discuție cu domnul ministrul al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia la finalul acestei ședințe. Din punctul meu de vedere, este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea chestiune. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei.” – a spus premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Marcel Ciolacu a făcut un apel la ONG-uri să se implice în buna funcționare a activităților de protecție și asistență socială.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare