luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneVlad Gheorghe acuză:"PSD, PNL și UDMR pun piedici educației și profesorilor inclusiv...

Vlad Gheorghe acuză:”PSD, PNL și UDMR pun piedici educației și profesorilor inclusiv la Bruxelles!”

După cum ne amintim, pe 1 iunie era depusă la Parlamentul European o petiție ce clarifica motivele pentru care sistemul de învățământ din România nu mai poate funcționa la fel ca până acum. Petiția ar fi trebuit dezbătută de urgență, însă, pentru că reprezentanții popularilor europeni și ai social-democraților, adică grupurile în care sunt PNL și UDMR, respectiv PSD s-au opus discutării acestei petiții în septembrie, discutarea problemei în forul european este amânată până în octombrie.

Problema a fost ridicată de europarlamentarul Renew Europe, Vlad Gheorghe, care anunța în luna iunie că va face demersuri pentru ca această petiție să fie dezbătută în procedură de urgență la Bruxelles. Acesta spune acum că nu mai e posibilă îndeplinirea acestui deziderat până în octombrie, pentru că popularii și social-democrații s-au opus și au cerut amânarea, pe motiv că e nevoie de timp pentru un răspuns scris al Comisiei Europene.

PSD, PNL și UDMR pun piedici educației și profesorilor inclusiv la Bruxelles! Petiția românească primită în timpul grevei profesorilor este AMÂNATĂ până în octombrie. Eu, alături de colegii din grupul Renew Europe am solicitat dezbaterea în procedură de urgență a acestei petiții în sesiunea din septembrie. Am vrut ca petiția să fie discutată și petiționarii români să fie ascultați de eurodeputați cât de curând tocmai pentru că am înțeles să sprijinim profesorii, elevii și părinții din România pe toate căile posibile.

Reprezentanții popularilor europeni și ai social-democraților, adică grupurile în care sunt PNL și UDMR, respectiv PSD s-au opus discutării acestei petiții în septembrie, adică înaintea începerii anului școlar, motivând că trebuie să alocăm timp Comisiei Europene să răspundă în scris. Ce ciudat, nu-mi amintesc ca PSD, PNL și UDMR să fi aplicat aceeași ”grijă” legilor justiției când n-au mai așteptat avizul Comisiei de la Veneția sau când emit OUG-uri pe bandă rulantă să scape infractorii.

Ei, pentru petiția asta trebuie mai mult timp, domnule! la fel cum se pare că îi mai trebuie guvernului PSD-PNL timp să se țină de promisiunea făcută cadrelor didactice privind Legea salarizării unitare din sistemul public. Nici măcar prevederile pentru cei din învățământ nu ar fi gata, deși și Ciucă, și Ciolacu s-au angajat public să dea această nouă lege până pe 15 iulie.” – arată europarlamentarul Vlad Gheorghe într-o postare pe social media.

Amintim faptul că în cuprinsul petiției, semnatarii citează numeroase încălcări ale cadrului legal european, de la Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene și până la Directiva 1152/2019 privind transparenţa şi previzibilitatea condiţiilor de muncă în UE. Petiționarii menționează inclusiv sărăcia în muncă – faptul că profesorii, deși în multe cazuri ajung să muncească peste norma contractuală salarizată nu reușesc să depășească riscul de sărăcie.

Totodată, petiționarii subliniază încălcarea legislației europene prin deficitul de cadre didactice, mai ales în rural, efectuarea de ore de lucru peste normă sau depunerea de eforturi suplimentare care generează dezechilibre între viața profesională și cea personală, contrar directivelor, rezoluțiilor și recomandărilor citate în cuprinsul textului.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare