marți, mai 21, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneTrei învieri dintr-o suflare stinsă: o fată aflată în moarte cerebrală a...

Trei învieri dintr-o suflare stinsă: o fată aflată în moarte cerebrală a dat trei șanse la viață unor bolnavi

Agenția Națională de Transplant anunță că la Institutul Clinic Fundeni a avut loc prima prelevare de organe din acest an de la o fată aflată în moarte cerebrală, după ce familia ei a acceptat ca organele ei să fie donate celor care mai au o șansă la viață. Prin acest gest nobil, trei bolnavi au primit o nouă viață, prin transplant de ficat și rinichi.

Deși donarea de organe nu este foarte popularizată în țara noastră, aceasta face miracole în unele situații. O poveste emoționantă de acest fel este spusă de Agenția Națională pentru Transplant, după ce s-a finalizat prima prelevare de organe din acest an la Institutul Clinic Fundeni. O pacientă aflată în moarte cerebrală s-a stins, însă, grație unui gest nobil făcut de familia ei, trei oameni au câștigat o nouă viață.

Trei învieri dintr-o singură suflare stinsă. Un singur destin, tragic, a reînnodat firul vieții pentru alte trei la Institutul Clinic Fundeni!Acesta este miracolul transplantului, unul deloc întâmplător, ci înfăptuit fără abatere după reguli stricte, de o armată de profesionişti. Ei, medicii, împreună cu echipele din jurul lor, reuşesc să resădească viaţa cu fiecare victorie asupra morţii, dăruind o nouă viață pacienţilor a căror unică şansă este transplantul. Recunoştinţă pentru medicii care aleargă cu ştafeta vieţii!” – arată Agenția Națională pentru Transplant într-un comunicat public.

Miracolul s-a petrecut la începutul acestei luni la Institutul Clinic Fundeni, unde trei oameni au câștigat o nouă viață prin transplant de ficat și rinichi.

Grație deciziei acestei familii și efortului echipei ATI a I.C. Fundeni – Conf.Dr. Gabriela Droc – kdp, Dr. Cristina Martac – coordonator de transplant, suferința a trei pacienți, cu probleme grave de sănătate, a început să se risipească.

Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, coordonate de Dr. Guenadiy Vatachki – pentru ficat și Dr. Mihai Dobra – pentru rinichi. Intervențiile de transplant hepatic și renal s-au realizat în cadrul Institutului Clinic Fundeni, acolo unde s-au finalizat cu succes aceste operații care au salvat trei vieți.

https://www.potcoavadunarii.ro/

Astfel, prin intervenția de transplant hepatic realizată de echipa chirurgicală condusă de Dr. Doina Hrehoreț, cu suportul echipei ATI coordonată de Dr. Daniela Dobre, a fost redată viața unui pacient critic, a cărui unică șansă era un transplant hepatic.

În acelaşi timp, în cadrul Centrului de Urologie și Transplant Renal Fundeni, alţi doi pacienţi ani au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant de rinichi, intervenţiile salvatoare fiind realizate de echipele de transplant conduse de Dr. Cătălin Baston şi Dr. Constanin Gângu. Efortul și munca depuse de personalul din laboratorul de imunologie Fundeni, condus de Prof. Dr. Ileana Constantinescu, au contribuit la realizarea cu succes a acestor performanțe medicale.

Gestul nobil al familiei fetei decedate a fost extrem de apreciat, pentru că nu poate ușor, desigur, să iei o astfel de decizie, însă cumva ei au găsit puterea de a dărui altora o șansă la viață, în condițiile în care suferința lor era imensă.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare