marți, mai 7, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePovestea celor 235.000 de euro, donați de Mihai Bendeac pentru renovarea spitalelor...

Povestea celor 235.000 de euro, donați de Mihai Bendeac pentru renovarea spitalelor de stat: „Atâta timp cât niște copii au nevoie de bani ca să trăiască, noi, ca societate, nu suntem ok”

Știm deja cu toții că trăim într-o țară în care ONG-urile fac adeseori treaba statului. Și sunt povești atât de impresionante despre asta, încât ar trebui spuse ori de câte ori avem ocazia. Proiectul "Spitale Publice din Bani Privați" al Fundației Metropolis are ca scop ridicarea spitalelor din România la standarde moderne, prin demersuri de renovarea, reabilitare și dotare cu echipamente performante. Acest proiect a fost sprijinit încă de la început de actorul Mihai Bendeac, care a reușit, prin donații și vânzarea unei cărți, să contribuie la această inițiativă cu 235.000 de euro.

Totul a început, potrivit istorisirilor lui Codin Maticiuc, coordonatorul acestui proiect, cu o vizită pe care Mihai Bendeac a făcut-o la Fundeni înainte de începerea proiectului Fundației și a fost atât de impresionat de suferința pe care a văzut-o acolo, încât a promis că va ajuta această inițiativă cât de mult va putea. A început prin a dona 20% din veniturile lui din online către această cauză, lucru care a contat enorm pentru proiect. Codin Maticiuc spune că lista celor mai importanți donatori pentru proiectul renovării și echipării spitalelor de stat este formată din câteva zeci de firme mari, cu cifre de afaceri de milioane de lei.

A făcut, astfel o listă cu 30 de donatori importanți, care fac ca proiectul să funcționeze și să ofere beneficii publice semnificative. Ei bine, în această listă unde se află mari firme, pe locul 23 se află o persoană fizică: Mihai Bendeac.

În urmă cu trei ani, Mihai Bendeac a scris și o carte, intitulată „Conversații cu mama”, carte pusă în vânzare și cumpărată cu destul interes de publicul din România. Ei bine, actorul a decis ca toți banii încasați din vânzarea acestei cărți să fie direcționați către Fundația Metropolis și către proiectul Spitale Publice din Bani Privați. Asta a crescut semnificativ nivelul contribuției lui la acest proiect.

https://www.potcoavadunarii.ro/

În urma unui bilanț realizat de Fundația Metropolis, a rezultat că în tot acest timp, actorul Mihai Bendeac a donat către proiectul renovării spitalelor de stat din România nu mai puțin de 235.000 de euro, o sumă impresionantă care face realmente o diferență.

Într-un videoclip publicat în vara aceasta, prin care îndemna oamenii să se alăture proiectului Fundației Metropolis, Mihai Bendeac spunea:

Dacă într-o lună renunți la ceva, ceva în valoare de 2 sau de 4 euro, de pildă îți cumperi un tricou cu 2 sau 4 euro mai ieftin, știind că ajuți niște copii, asta contează. Sau să renunți să îți iei înghețată într-o zi, pentru că și așa zahărul face rău. Sau să renunți la ceva. Pentru că mi se pare că trăim într-o societate… Atâta timp cât niște copii au nevoie de bani ca să trăiască, noi, ca societate, nu suntem ok. Și am putea să ne culcăm mai ușor seara, să punem capul pe pernă, știind că am renunțat la ceva mic, ceva insignifiant, pentru o chestie de genul ăsta!

În anul 2020, Fundația Metropolis a început renovarea Secției de Hematologie Pediatrică a Institutului Oncologic Fundeni, iar în 2023, Fundația a anunțat public renovarea Clinicii „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca cu 500.000 de euro.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare