duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDataware Consulting, parte a grupului Bittnet, semnează un contract de 7 mil....

Dataware Consulting, parte a grupului Bittnet, semnează un contract de 7 mil. lei cu un client din sectorul public

Grupul de companii IT Bittnet Systems, listat la Bursa de la Bucureşti, anunță luni semnarea unui „contract semnificativ” de către Dataware Consulting, companie parte grupului, a cărui valoare depășește 10% din cifra de afaceri individuală a anului precedent.

Potrivit unui anunț la Bursa de Valori București, contractul a fost încheiat pe o perioadă de doi ani și are o valoare de 7,1 milioane de lei. Beneficiarul este un client din sectorul public, fără a fi menționat numele, iar acordul prevede furnizarea, instalarea și configurarea de echipamente IT de stocare (storage).

Dataware Consulting s-a alăturat grupului Bittnet în luna mai 2023 și face parte din pilonul de Cloud & Infrastructure, alături de Dendrio Solutions, Top Tech, 2Net Computer și Optimizor. 

Recent, o altă companie din grup, Dendrio Solutions, a semnat două contracte cu o valoare cumulată de aproximativ 107 milioane lei, cu un client din sectorul public – domeniul apărării naționale. Obiectul celor două acorduri este reprezentat de furnizarea de echipamente de infrastructură de rețele informatice (routere datacenter), iar perioada de derulare contractuală este pe parcursul a 48 luni de la semnare (până în luna septembrie 2027).

Bittnet Group a înregistrat în primul semestrul al anului venituri consolidate de 146 milioane lei, cu 110% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent. Potrivit rezultatelor financiare aferente primelor 6 luni din 2023, marja brută generată a fost de 23,5 milioane lei, în creștere cu 32%, iar cheltuielile indirecte s-au ridicat la 27,6 milioane de lei, un plus cu 86%, ceea ce a condus la o pierdere operațională de 954.000 de lei.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare