sâmbătă, mai 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDumitru Buzatu, Președintele CJ Vaslui, reținut de DNA pentru luare de mită....

Dumitru Buzatu, Președintele CJ Vaslui, reținut de DNA pentru luare de mită. A fost prins cu 1,2 mil. lei

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineață pentru 24 de ore de Direcția Națională Anticorupție, pentru luare de mită. Buzatu a fost prins în flagrant cu peste 1,2 milioane de lei.

Ce spun procurorii? „În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor)”, arată un comunicat al DNA, adăugând că, la data de 22 septembrie 2023, Buzatu ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Decizia a fost luată sâmbătă dimineaţă, după ce Buzatu a fost audiat timp de mai multe ore la DNA Iaşi și după ce, la locuinţa sa, au avut loc percheziţii.

Potrivit informațiilor G4Media, valoarea contractului de achiziție publică se ridică la 12.337.089 lei, iar omul de afaceri căruia i s-au cerut banii era din Cluj.

Dumitru Buzatu este președintele Consiliului Județean Vaslui din anul 2012.

Ce spune partidul?

Vineri seara, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a scris pagina sa de Facebook: „Voi convoca mâine de urgență  Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”

Sâmbătă, Ciolacu a anunțat, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD, iar fiul acestuia, Tudor Buzatu, a demisionat din funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Fosta soţie a lui Dumitru Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a fost suspendată din partid. 

Gabriela Crețu a avut o intervenție la Antena 3 în care a susținut că toată situația este o înscenare: „Reacția noastră, a celor din PSD Vaslui… suntem toți în sedință. E clar: credem că președintelui nostru de organizație i s-a înscenat totul. Chiar dacă ar fi adevărat, nu înțeleg de ce am eu o responsabilitate în acest moment. Suntem despărțiți de mai bine de 20 de ani și divorțați legal din 2015. Am o relație colegială, lucrăm împreună. De ce să fiu eu suspendată din partidul la care am construit 33 de ani?”

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare