joi, iulie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneComisia Europeană, solicitată să interzică accesul la fonduri europene acelor firme care...

Comisia Europeană, solicitată să interzică accesul la fonduri europene acelor firme care încă fac afaceri cu Rusia. Vlad Gheorghe: „Nu se poate să dăm în continuare bani munciți de cetățenii europeni companiilor care îl finanțează pe Putin”

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a solicitat Comisiei Europene să taie accesul la fonduri europene și participarea la achiziții publice în statele membre tuturor acelor firme care încă fac afaceri cu Rusia, în contextul invaziei Ucrainei. De asemenea, Uniunea Europeană pregătește al douăsprezecelea pachet de sancțiuni împotriva regimului de la Kremlin.

Una dintre companiile care au realmente de câștigat din relația economică cu Rusia este compania austriacă OMV. Și chiar dacă există excepții pentru unele state europene dependente de relația economică cu Rusia, europarlamentarul român Vlad Gheorghe cere ca toate companiile care perpetuează raporturi economice cu Rusia să nu mai poată accesa bani europeni. Este, spune europarlamentarul din partea Grupului politic Renew Europe, o formă de protecție pentru banii munciți de cetățenii europeni.

„OMV, se-nchide țeava cu bani! Am solicitat Comisiei Europene să interzică firmelor care încă fac afaceri cu Rusia să mai acceseze fonduri europene și să participe la achiziții publice în statele membre. Nu se poate să dăm în continuare bani munciți de cetățenii europeni companiilor care îl finanțează pe Putin.

https://www.potcoavadunarii.ro/

Din varii motive, există firme în țările europene – precum OMV în Austria – exceptate de la aplicarea sancțiunilor privind regimul de la Kremlin. Bun, să-și păstreze excepțiile – deși știm foarte bine că există țări mult mai sărace decât Austria în UE și care au reușit să nu mai fie dependente de Moscova, numai Nehammer n-are cum – dar le tăiem accesul la bani europeni. Să-i dea miliarde lui Putin din propriile conturi, nu din conturile Uniunii Europene.

Am transmis Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell și comisarei europene pentru servicii financiare, stabilitate financiară și uniunea piețelor de capital, Mairéad McGuinness solicitarea ca aceste companii să fie automat incluse în Sistemul de detectare timpurie și de excludere (EDES), instituit de Comisie pentru a proteja mai bine interesele financiare ale Uniunii și pentru a asigura o bună gestiune financiară. În același timp, companiile nu trebuie să mai primească niciun fel de asistență tehnică din partea UE și să nu poată participa la proceduri de achiziții publice în statele membre.

Uniunea pregătește al douăsprezecelea pachet de sancțiuni împotriva regimului de la Kremlin și este datoria noastră să protejăm banii europenilor. Nu putem să impunem sancțiuni, dar după ce că se permit excepții să le mai și dăm fonduri europene celor care îi virează miliarde de euro lui Vladimir Putin.” – susține europarlamentarul.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare