joi, mai 2, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMinisterul Energiei alocă 50 mil. lei pentru finanţarea noii companii Complexul Energetic...

Ministerul Energiei alocă 50 mil. lei pentru finanţarea noii companii Complexul Energetic Valea Jiului

Ministerul Energiei anunță că a inițiat două hotărâri de Guvern prin care se alocă 50 de milioane de lei, din Fondul de Rezervă Bugetară, pentru finanțarea noii companii Complexul Energetic Valea Jiului S.A.

Astfel, noua companie va prelua în perioada următoare activele funcționale ale Complexului Energetic Hunedoara S.A., iar cei 2.000 de mineri și personal vor fi angajați în noul complex.

Totodată, noul complex va presta un Serviciu de Interes Economic General pentru activități de punere în siguranță în mine și de exploatare a cărbunilor în Valea Jiului.

Potrivit unui comunicat al instituţiei emis vineri, pentru prestarea serviciul de interes public, în lunile rămase ale anului 2023, se va acorda o justă compensație în valoare de 65,8 milioane de lei, suportată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, în vederea susținerii costurilor unităților intrate în proces de închidere, costuri care nu sunt legate de producția curentă.

De asemenea, reprezentanții companiei poartă discuții cu potențiali investitori în energia verde, pentru a diversifica activitățile de producere a energiei în zonă și a asigura noi locuri de muncă,

„Promisiune respectată: asigurăm prezentul și conturăm viitorul pentru Valea Jiului. Ne-am străduit să accelerăm o serie de paşi, unde am constatat întârzieri. Obiectivul nostru este să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Cele două HG-uri sunt dovada vie a continuării mineritului și a acordării unei noi perspective în Valea Jiului. Zona are viitor, căutăm potențiali investitori în energie verde, pentru a diversifica activitățile de producere a energiei și a asigura noi locuri de muncă și un nivel de trai decent pentru toți locuitorii Văii Jiului”, a declarat Sebastian Burduja, Ministrul Energiei.

Ministerul Energiei mai transmite că acestor bani le vor urma aproximativ 300 milioane lei acordați la rectificare, care vor susține activitățile de producere a energiei pe bază de cărbune, punerea în siguranță a minelor și pregătirea pentru tranziția la alte surse de producere a energiei în zonă.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare