marți, mai 14, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneHidroelectrica va investi în panouri fotovoltaice flotante de circa 1.500 MW

Hidroelectrica va investi în panouri fotovoltaice flotante de circa 1.500 MW

Hidroelectrica vrea să investească, alături de compania Masdar din Emiratele Arabe Unite, într-un proiect cu panouri fotovoltaice flotante de circa 1.500 MW, a anunțat vineri preşedintele companiei, Bogdan Badea. Hidroelectrica deţine în prezent un portofoliu de 187 de hidrocentrale, cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW, la care se adaugă parcul eolian Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Prezent la conferința „Piaţa de capital 2023, ediţia a II-a”, organizată de Ziarul Financiar, Badea a declarat: „Planurile noastre de investiţii se îndreaptă către, pe lângă capacităţi noi hidro pe care le mai putem realiza ţinând cont şi de restricţiile de mediu pe care le avem în acest moment, diversificare către alte surse de energie regională în special eoliană şi fotovoltaică. Avem deja în operare parcul eolian de la Crucea, care a fost integrat în portofoliu. Rezultatele operaţionale au fost peste aşteptări, iar sinergiile de care beneficiază diversele surse de energie regenerabilă au ajutat compania să îşi diversifice portofoliul de producţie şi să crească profitabilitatea. Un alt proiect foarte important pe care îl avem în vedere în acest moment este o investiţie de circa 1.500 de Megawaţi în panouri fotovoltaice flotante. Este o investiţie pe care dorim să o facem împreună cu compania emirateză Masdar„.

Reprezentanţii Hidroelectrica şi cei ai Masdar au semnat, în luna martie 2023, un joint venture agreement care angajează cele două companii într-un demers investiţional comun pentru realizarea unor parcuri eoliene offshore şi parcuri solare flotante în România, arată Agerpres.

Masdar este unul dintre cei mai importanţi jucători la nivel global, cu proiecte realizate în 40 de ţări și cu un portofoliu de 23 GW instalaţi.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare