sâmbătă, mai 4, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneLibrăria din Alexandria a împlinit trei ani

Librăria din Alexandria a împlinit trei ani

La un moment dat, județul Teleorman era cunoscut în întreaga țară drept "județul fără librării". Lucrurile s-au schimbat în urmă cu trei ani, când Vera Mitran și Cristina Szabo au deschis, sub cupola Asociației Mihai Murar, fondată în memoria profesorului Mihai Murar, prima librărie adevărată din reședința județului. De atunci, Librăria din Alexandria a devenit un loc unde se întâmplă lansări de carte, evenimente culturale și acțiuni sociale, lucruri destul de rare în zonă.

Tragedia dispariției premature a profesorului Mihai Murar a fost convertită de partenera de viață a acestuia într-un motiv de a face fapte bune, care să inspire și să ducă mai departe valorile și aspirațiile sale.

De la înființare și până astăzi, Asociația “Mihai Murar”, fondată de soția profesorului, Vera Mitran, a reușit să ducă la capăt proiecte importante pentru stimularea apetitului pentru educație al populației tinere din zonă. Și cel mai important dintre ele este, desigur, Librăria din Alexandria, un loc în care puțina viață culturală a județului Teleorman poate găsi spațiu de manifestare.

Au fost, însă, punctate de-a lungul timpului și numeroase acțiuni de binefacere, donații de carte, expoziții de pictură, ateliere de creație pentru copii și, nu în ultimul rând, acțiuni caritabile.

În aceste zile se împlinesc trei ani de la deschiderea Librăriei din Alexandria și pragul ei încă e trecut de elevii și de locuitorii Teleormanului, care caută fie lecturi pasionante, fie interacțiuni cu oamenii pe care îi admiră în cadrul evenimentelor culturale organizate acolo.

Simplul fapt că Librăria din Alexandria supraviețuiește pe un teren destul de arid din punct de vedere cultural este un veritabil miracol, care merită să fie punctat. Și încurajat. Pentru că, în cele din urmă, dacă există ceva care poate face bine o societate, atunci acel ceva nu poate fi decât cultura.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare