vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePrimarul care a returnat mita primită pentru a aranja a angajare a...

Primarul care a returnat mita primită pentru a aranja a angajare a fost reținut pentru 24 de ore

Direcția Națională Anticorupție anunță faptul că Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni, prins în timp ce returna mita pe care o primise pentru angajarea unui medic în Spitalul Orășenesc Mioveni, a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta solicitase 30.000 de euro pentru aranjamentul promis, din care primise o tranșă de 10.000 de euro.

În ordonanța procurorilor se arată faptul că povestea datează din anul 2022, mai precis din toamna respectivului an, când primarul din Mioveni, Ion Georgescu ar fi pretins suma de 30.000 de euro de la o persoană care voia ca o rudă de-a sa să fie încadrată ca medic în Spitalul Orășenesc Mioveni. Primarul a pretins la momentul acela că are relații suficient de puternice în conducerea unității spitalicești pentru a duce la concretizare această solicitare. Facem mențiunea că persoana care a discutat condițiile mitei cu primarul este și martor în dosarul procurorilor.

Primarul a primit la finalul anului 2022 o parte din suma solicitată, în speță 10.000 de euro, urmând ca restul banilor să-i primească după încadrarea efectivă a rudei martorului în poziția de medic al spitalului menționat.

Însă, din motive care n-au fost încă făcute publice de procurori, primarul nu a reușit să aranjeze lucrurile așa cum a promis. Și pentru că martorul i-a cerut restituirea banilor, pe data de 4 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, primarul a avut la el suma de 10.000 de euro pentru a-i restitui martorului. Cu această ocazia, a fost constatată și infracțiunea de către procurori.

Potrivit DNA, primarului din Mioveni i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare