joi, iunie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDiana Buzoianu: „PSD, PNL și AUR mai ajută puțin mafia lemnului. Aviz...

Diana Buzoianu: „PSD, PNL și AUR mai ajută puțin mafia lemnului. Aviz negativ pentru DNA-ul pădurilor”

Proiectul de lege pentru înființarea unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, redepus de USR în iunie 2023, a primit astăzi aviz negativ în Comisiile pentru administrație și pentru Apărare.

În Comisia pentru administrație, au fost 20 de abțineri pentru «DNA-ul pădurilor» ca să ajungem să avem, de fapt, aviz negativ. În Comisia pentru apărare, au votat direct respingerea proiectului USR. PSD, PNL și AUR mai ajută puțin mafia lemnului. Mafia lemnului continuă să taie ilegal pădurile, să obțină munți de bani, miliarde de lei în fiecare an. Și, în tot acest timp, parlamentarii se prefac că nu văd problema. Sau că poate avem o problemă, dar nu văd soluția. Incompetența sau reau-credință a majorității din Parlament ne costă pe noi toți. Ne pierdem pădurile și ei se opun reformei în sistem”, declară deputata USR Diana Buzoianu, co-inițiatoare a proiectului USR.

USR a redepus proiect pentru înființarea „DNA-ului pădurilor”, structură autonomă în cadrul Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, specializată în combaterea infracțiunilor de mediu, după ce Curtea Constituțională a declarat proiectul anterior ca fiind neconstituțional doar pentru că Guvernul României nu a indicat sursa de finanțare.

Depus în Parlament în iunie 2023, noul proiect USR nu a primit încă raport de la Comisia juridică și nici avize de la toate cele șase comisii însărcinate de conducerea Camerei Deputaților să dezbată subiectul.

În timp ce majoritatea controlată de PSD și PNL votează împotriva „DNA-ului pădurilor”, copacii României continuă să dispară sub ochii tuturor, în beneficiul mafiei lemnului și al baronilor locali.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare