luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneEmilia Șercan dezvăluie conținutul unei noi amenințări primite de ea: "Îți vom...

Emilia Șercan dezvăluie conținutul unei noi amenințări primite de ea: „Îți vom trimite umbre la muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și ai să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta”

Jurnalista Emilia Șercan aduce în spațiul public conținutul unui mesaj de amenințare primit după publicarea articolului prin care dezvăluia că teza de doctorat a premierului de la acea vreme, Nicolae Ciucă, era, în fapt, un plagiat. Mesajul conține un gen de amenințare extrem de tulburătoare, așa că jurnalista a făcut apel la justiție. Procurorul responsabil cu soluționarea dosarului, însă, ar fi rezolvat repede cazul, motivând că "nu există un interes public în urmărirea faptei".

Povestea pusă acum sub lumina reflectoarelor de jurnalista Emilia Șercan este una care s-a petrecut, de fapt, imediat după publicarea articolului în care aceasta arăta că lucrarea de doctorat a premierului de atunci, Nicolae Ciucă, era plagiată. Mesajul a fost primit de jurnalistă pe mail, a doua zi după publicarea anchetei. Conținutul lui este tulburător:

Dacă gen. Ciucă și-a plagiat teza de doctorat, cu siguranță va pleca din funcția pe care o deține în prezent, dar dacă nu este adevărat și se dovedește acest lucru…înseamnă că afirmațiile dumneavoastră sunt nefondate și sunt orchestrate la ordin, dacă acțiunea este aranjată la ordin să fii liniștită că noi știm să te facem să vorbești și vei spune numele celui care ți-a dat să faci acest lucru, indiferent din ce structuri face parte și indiferent ce funcție are, iar din acel moment zile bune pe pământ nu vei mai avea…îți vom trimite umbre muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și a-i să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta, dacă ai făcut la ordin această afirmație. Roagă te la Dumnezeu să ai dreptate…!” – textul a fost publicat de Emilia Șercan pe pagina ei de Facebook.

Ulterior primirii acestei amenințări, Emilia Șercan a mers la poliție și a prezentat situația, cazul ajungând să fie investigat de un procuror de la Parchetul Sectorului 4. Până acum trei săptămâni, spune jurnalista, când procurorul în cauză a decis să renunțe la urmărirea penală în acest caz, motivând că nu există un interes public în urmărirea faptei.

Decizia aceasta cel puțin stranie este de natură să ne pună pe gânduri, de vreme ce amenințarea unui jurnalist care face dezvăluiri despre un premier este, prin definiție, o chestiune de interes public.

„O instituție a statului român, care are menirea să își apere cetățenii, spune că nu există interes public în a investiga amenințările primite de un jurnalist după ce a dezvăluit că prim-ministrul țării e un impostor.

O instituție a statului român spune că nu există un interes public când amenințarea e „noi știm să te facem să vorbești”. Nu există un interes public când amenințarea spune „zile bune pe pământ nu vei mai avea”. Nu există interes public când amenințarea e „îți vom trimite umbre muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și a-i să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta”. În toate lucrurile astea, spune statul român, nu există un interes public. Dacă lucrurile astea nu sunt de interes public, există altceva de interes: ca dr. plg. Ciucă să poată candida în liniște la președinție, iar amenințările și komprom atul lui Șercan să nu îl tulbure în campania electorală.” – susține jurnalista într-o postare pe Facebook.

Aceasta mai prezumă încă un fapt deosebit de grav. Ea spune că în urmă cu două săptămâni a fost în audiență la Parchetul General, unde i s-a comunicat că până la sfârșitul acestei luni, dosarul în care trebuia anchetată divulgarea unei probe din Poliția Română va fi soluționat. Jurnalista spune că asta nu e o veste bună, dimpotrivă, pentru că presupusa infracțiune nu a fost investigată, singurul fel de soluționare a acestui dosar este închiderea lui.

Emilia Șercan susține că aceste demersuri se fac pentru a-i permite cu Nicolae Ciucă să candideze liniștit la alegerile prezidențiale, lucru care se prefigurează cumva, dacă ne uităm la cantitatea de interviuri și ieșiri publice ale lui Ciucă din ultima perioadă.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare