joi, iulie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticReacție dură a lui Vlad Gheorghe la adresa USR, după scandalul Lasconi:...

Reacție dură a lui Vlad Gheorghe la adresa USR, după scandalul Lasconi: „Chiar nu vă pasă că din partidul speranță am ajuns partidul dezamăgire?”

Povestea din acest weekend legată de viziunile ideologice ale Elenei Lasconi și de reacția fiicei sale la ele generează încă dezbateri interesante în spațiul public. USR a luat decizia de a o șterge pe Elena Lasconi din lista candidaților la europarlamentare, dar nu-și asumă în niciun fel situația și nici felul în care ea a escaladat. Despre această parte a situației a ales să discute public europalamentarul Vlad Gheorghe. Acesta aduce critici dure conducerii USR și spune că felul în care a acționat acest partid în ultimii ani l-a transformat dintr-un partid-speranță într-un partid-dezamăgire.

Vlad Gheorghe are propriile lui motive să fie nemulțumit de situația din USR. Chiar felul în care au fost selectați candidații din lista europarlamentarelor a fost unul care nu a permis membrilor de partid să-și desemneze favoriții. Ei, pur și simplu, au fost desemnați de conducerea partidului, adică de echipa lui Drulă. Vlad Gheorghe e unul dintre parlamentarii care s-au dedicat serios activității politice la nivel european și e unul dintre politicienii români care nu se teme să abordeze teme sensibile. A câștigat astfel multă popularitate pe rețelele sociale și nu numai. Ca atare, el avea așteptarea de a fi unul dintre candidații partidului la europarlamentare și, în mod nedrept, această așteptare i-a fost anulată.

Vlad Gheorghe admite public că are propriile lupte duse cu actuala conducere a USR, care l-a blocat și eliminat de pe toate grupurile interne de comunicare. De aceea, a ales să-și spună public părerea cu privire la felul în care USR o lasă pe Elena Lasconi să sufere toate consecințele unei declarații controversate, în timp ce conducerea partidului care o desemnase prima în lista de candidați la europarlamentare nu simte nicio repercusiune.

„Cătălin Drulă, cine își asumă haosul ăsta? Cine plătește pentru bâlbâiala asta total neprofesionistă care a urmat numirii nestatutare pentru alegerile europarlamentare? Cine este responsabil pentru dezamăgirea pe care USR a provocat-o iar electoratului, pentru imaginea boțită de neprofesioniști care se joacă de-a partidul, de-a listele și candidații?

Cine își pune demisia pe masă, președintele USR? Biroul Național? Gata, o postare pe pagină și schimbarea pozei de cover, asta înseamnă asumarea scandalului care ne-a adus IAR în atenția românilor, dar nu așa cum ar fi trebuit?

Cauți ”USR” azi și rezultatele sunt: ”imaturitate politică”, ”lipsa de viziune”, ”lipsă de comunicare” – numai lucruri ”bune”. Suntem partid în opoziție care NU crește în opțiunile votanților când la putere se află o alianță toxică pentru români. PSD și PNL fac zilnic câte o nenorocire, cresc taxele și impozitele, își bat joc de justiție, eșuează iar cu intrarea în Schengen și câte și mai câte, iar USR face știri doar cu scandaluri interne și procente staționare în sondaje, în cel mai bun caz. Suntem partid în opoziție care pentru prima rundă de alegeri din cel mai important an electoral pentru România vine cu o listă lansată cu scandal, modificată cu alt scandal.

Chiar nu vă pasă că din partidul speranță am ajuns partidul dezamăgire?! Sunteți mulțumiți când cetățenii ne numesc ”răul cel mai mic”, vă mândriți cu așa ”rezultate”? Citiți vreodată comentariile și mesajele oamenilor sau îi blocați, la fel cum faceți cu cei care vi se opun sau vă pun întrebări în interiorul partidului? Fiți foarte atenți: pe votanți nu îi puteți suspenda sau exclude, EI sunt cei care exclud USR din opțiunile de vot.

Aroganța, autosuficiența nu câștigă încrederea românilor. Treziți-vă și reveniți la valorile USR, la misiunea cu care am spart blocada partidelor vechi și corupte. Asta așteaptă oamenii de la noi – vor să le dăm alternativa pe care le-am promis-o și pe care nu o mai văd acum, cu tine, Cătălin Drulă și cu cei cu care te-ai înconjurat la conducerea USR.” – a scris europarlamentarul pe Facebook, în urma scandalului Lasconi.

CARMEN DUMITRESCU
CARMEN DUMITRESCU
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare