luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePUNCTE-CHEIE. Una caldă, una rece

PUNCTE-CHEIE. Una caldă, una rece

Cel mai mare lanţ de restaurante din Bulgaria își anunță intrarea pe piața locală, în timp ce Carrefour finalizează tranzacția cu Grupul Louis Delhaize și marchează ieșirea brandului cora din România.

În săptămâna 30 octombrie – 5 noiembrie, Carrefour anunță că a finalizat tranzacția cu Grupul Louis Delhaize şi preluarea tuturor activităţilor brandului Cora din România, respectiv 10 hipermarketuri, 9 magazine de proximitate și 2.000 de angajați. În perioada următoare, hipermarketurile şi magazinele de proximitate vor intra într-un proces treptat de rebranding, care urmează să fie finalizat la sfârşitul anului 2024.

Tot în zona de food&drinks, Ursus Breweries a inaugurat în fabrica din Braşov o nouă linie de îmbuteliere, precum şi noi depozite, laboratoare şi spaţii de birouri, parte a unei investiţii de 50 de milioane de euro începută în 2020. Noua linie de îmbuteliere este instalată într-o clădire nou construită, iar pentru a opera mai eficient, compania a construit şi un nou depozit cu o suprafaţă de 1.800 mp, destinat depozitării produselor finite. Alături de acestea, investiţia include noi facilităţi pentru cei peste 200 de angajaţi care lucrează în fabrica de bere.

HAPPY Restaurants, cel mai mare lanţ de restaurante din Bulgaria, intră pe piaţa din România şi va deschide primul restaurant în România în prima parte a anului viitor, în mall-ul AFI Cotroceni din București, anunţă CBRE. ”CBRE, lider global în consultanţă imobiliară, aduce în România cel mai mare lanţ de restaurante cu program zilnic din Bulgaria, Happy. Primul restaurant din România este planificat să se deschidă la sfârşitul primei jumătăţi a anului 2024, în AFI Cotroceni, cu o suprafaţă de aproximativ 730 mp”. Happy Group intenţionează să deschidă cel puţin 5 restaurante în următorii 5 ani în Bucureşti.

La Iași, compania Antibiotice a selectat Banca Europeană de Investiţii pentru obţinerea unei finanţări de 25 de milioane de euro pentru cofinanţarea obiectivului de investiţii „Capacitate de producţie, ambalare şi depozitare produse sterile, soluţii şi topice”. Producătorul de medicamente a format la sfârşitul lunii septembrie o echipă care să analizeze ofertele bancare primite de la UniCredit Bank, Alpha Bank şi Banca Europeană de Investiţii şi să decidă asupra celei mai avantajoase opţiuni pentru derularea investiţiilor. 

CEC Bank a acordat o finanţare de aproximativ 4 milioane de euro companiei Pet Star Holding, producător de preforme PET, cu o garanţie de stat acordată de Exim Banca Românească în cadrul schemei de ajutor de stat în contextul crizei economice generate de războiul din Ucraina. Prin noua investiţie, compania afirmă că va reduce din cantitatea importată de granulă PET virgină (materie primă care nu se produce în România), asigurându-se astfel o independenţă de importuri, prin valorificarea unei resurse naţionale.

În final, o realizată de fondul de investiţii de growth Agista, care a achiziţionat recent un pachet minoritar în cadrul clinicii de ortopedie şi recuperare medicală Centrokinetic, arată că doar o jumătate dintre cele două milioane de pacienţi români care au nevoie în fiecare an de o formă sau alta de recuperare medicală beneficiază de tratament specializat. Potrivit Agista, piaţa de recuperare medicală din România este estimată la 250 milioane euro, din care 70 milioane euro în sistemul privat.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare