sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePrimăria Braşov investeşte peste 25 mil. lei într-un centru pentru persoanele cu...

Primăria Braşov investeşte peste 25 mil. lei într-un centru pentru persoanele cu dizabilităţi

Centrul va fi construit în cartierul Stupini, iar pentru finanțarea acestei investiții, Primăria încearcă să atragă fonduri nerambursabile prin PNRR.

Consiliul Local Brașov a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru un nou centru pentru persoanele cu dizabilităţi, o investiție în valoare de peste 25 de milioane de lei. Durata lucrărilor este estimată la 24 de luni.

Potrivit Primăriei, noul centru din Stupini va oferi următoarele servicii: evaluare a nevoilor individuale şi a situaţiei beneficiarilor, informare și consiliere socială/psihologică, sprijin pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, logopedie sau psihoterapie, recuperare/reabilitare funcțională, terapii speciale, artterapie (modelaj, sculptură, pictură sau desen, decoraţiuni pe diverse materiale, artizanat, dans, muzică, teatru) sau terapie prin muzică, stimulare psiho-senzorio-motorie, terapie ocupaţională și activităţi de tip vocaţional/ocupaţional.

,,Continuăm să investim în infrastructura de servicii sociale. După ce anul trecut am deschis primul adăpost pentru victimele violenței domestice, iar în acest an Centrul pentru persoanele fără adăpost, urmează construirea unui centru pentru persoane cu dizabilități, în cartierul Stupini. În ultima ședință de Consiliu Local au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru această investiție. Valoarea ei se va ridica la 25 de milioane de lei, sumă pentru care căutăm finanțare prin PNRR (…)”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu, printr-un comunicat de presă.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare