joi, mai 9, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAlstom investește peste 50 mil. euro într-un depou de mentenanță a trenurilor...

Alstom investește peste 50 mil. euro într-un depou de mentenanță a trenurilor la București

Alstom anunță o investiție de peste 50 de milioane de euro într-un nou depou în București pentru mentenanța celor 37 de trenuri de pasageri Coradia Stream, achiziționate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

Compania de mobilitate, care asigură mentenanța flotei metroului din București, a contractat achiziționarea a 30.000 de metri pătrați care includ mai multe clădiri pe Calea Griviței din centrul Bucureștiului, cu acces direct la magistrala feroviară. Tranzacția a fost încheiată cu Atelierele Grivița, companie din București specializată în reparații de material rulant. 

Potrivit unui comunicat de presă de luni, în faza inițială a investiției, Alstom va construi un depou echipat pentru operațiuni de testare și mentenanță, care „va fi gata la sfârșitul lunii ianuarie 2024, iar finalizarea completă este estimată în a doua jumătate a anului 2024”. Compania arată că „noul depou va fi dotat cu utilaje și tehnologie de ultimă generație, care sunt folosite în depouri moderne de mentenanță a materialului rulant din Europa, inclusiv o instalație de diagnosticare digitală bazată pe cea mai avansată tehnologie, HealthHub – soluția Alstom pentru mentenanță predictivă, precum și un strung subteran pentru reprofilarea roților”.

În martie 2022, Alstom și Autoritatea Română pentru Reformă Feroviară (ARF) au semnat un contract pentru livrarea a 20 de trenuri interregionale Coradia Stream și servicii de mentenanță asociate pe 15 ani. În septembrie 2022 a fost semnat un act adițional la contractul inițial pentru livrarea a încă 17 trenuri interregionale Coradia Stream și servicii de mentenanță asociate pe 15 ani. Aceste 37 de trenuri, aflate în prezent în producție, sunt primele trenuri electrice de pasageri noi achiziționate în România.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare