luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUSR anunță retragerea Elenei Lasconi de pe lista europarlamentarelor "pentru a nu...

USR anunță retragerea Elenei Lasconi de pe lista europarlamentarelor „pentru a nu afecta campania”

Elena Lasconi deschidea, până de curând, lista USR la alegerile europarlamentare. În urma participării la o emisiune televizată, în care aceasta a susținut că a votat DA la Referendumul pentru Familia Tradițională, organizat de Dragnea, dar și a unei intervenții publice a fiicei sale, partidul a decis ca aceasta să nu mai fie pe lista candidaților, "pentru a nu afecta campania".

Cotată cu un mare potențial de a câștiga alegeri, Elena Lasconi a făcut niște declarații controversate într-o emisiune TV. Printre altele, aceasta susține că a participat la Referendumului pentru familia tradițională, boicotat la vremea respectivă, pentru că s-a considerat că un rezultat favorabil al acelor alegeri ar fi limitat drepturile unei minorități. Ca să fie lucrurile și mai complicate, fiica acesteia a decis să posteze pe Instagram un videoclip în care, în lacrimi, spune cât de dezamăgită e de propria mamă și că nu o va susține politic, indiferent la ce competiții electorale se va mai înscrie. Reacțiile publice au fost variate, iar opinia publică s-a împărțit în cei care cred că Lasconi a trădat valorile partidului care o susținea în alegeri și în cei care sunt convinși că fiica ei a profitat de moment, pentru a-și umili public mama, victimizând-o.

Inclusiv USR-ul a fost cutremurat de subiect și s-a repoziționat destul de repede, anunțând retragerea lui Lasconi din capul listei pentru europarlamentare. Partidul afirmă că Lasconi va primi în continuare susținere în derularea proiectelor pe care le are la Câmpulung, dar că retragerea ei din competiția europarlamentarelor e necesară.

„Biroul Național al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare. Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanță în administrație. Lasconi a intrat în politică pentru a construi străzi, școli, spitale, comunități, și va continua să facă asta la Câmpulung, susținută de USR.

Colega noastră s-a retras din dorința de a nu afecta campania pentru alegerile europarlamentare, pentru a nu permite ca o serie de discuții apărute în spațiul public să mute atenția de la problemele cu care România se confruntă. USR își reafirmă susținerea pentru principiile și valorile liberale pentru care luptă atât în România, cât și în Europa.” – se arată într-un comunicat al USR, emis seara trecută.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare