luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePrimăria Oradea a investit 3,8 mil. euro în construcţia unei noi staţii...

Primăria Oradea a investit 3,8 mil. euro în construcţia unei noi staţii geotermale

Stația a fost inaugurată miercuri, în cadrul unei conferințe de presă care a marcat finalizarea „Proiectului de valorificare a energiei geotermale în asociere cu agent termic primar, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în zona sălii polivalente".

Primăria Oradea anunță miercuri finalizarea unei noi staţii geotermale, un proiect de investiţii de 3,8 milioane de euro, din care 1,7 milioane de euro reprezintă fonduri nerambursabile.

Potrivit unui comunicat de presă emis de instituție, aproximativ 5.000 de locuitori ai cartierelor Ceyrat şi Blajovici-O. Goga şi noua sală polivalentă vor beneficia de agentul termic produs de stația de apă.

’’Municipiul Oradea pune accent din ce în ce mai mult pe acest tip de proiecte. Toate blocurile din cartierul Ceyrat, sala polivalentă şi noile blocuri care se vor construi în zona Octavian Goga vor fi alimentate prin această staţie geotermală. Avem şi alte proiecte legate de apa geotermală, precum Nufărul I Geotermal şi Geotermal Ioşia-Sud, proiecte care ne vor face tot mai puţin dependenţi de partea de gaz. La finalizarea acestor proiecte, aportul de apă geotermală în reţea va creşte de la 5% la 15%’’, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea.

Stația a fost inaugurată miercuri, în cadrul unei conferințe de presă care a marcat finalizarea „Proiectului de valorificare a energiei geotermale în asociere cu agent termic primar, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în zona sălii polivalente”, proiect finanțat prin Mecanismele Financiare SEE și Norvegia 2014‐2021.

Scopul investiției, mai arată sursa citată, este creșterea utilizării resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru prepararea agentului termic de încălzire și apă caldă de consum, precum şi realizarea de noi capacități de producție a energiei termice  în sistemul de termoficare centralizat SACET Oradea.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare