vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneAderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, pe ordinea de zi a...

Aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 5 decembrie

Vești interesante vin acum de la Bruxelles, în contextul în care țara noastră încă așteaptă vești despre posibilitățile pe care le mai are pentru a deveni parte a Spațiului Schengen. Refuzul Austriei și atitudinea fermă a guvernului acestei țări de a nu susține extinderea Schengen către România și Bulgaria au făcut ca tema să fie tot mai puțin discutată în spațiul public de la noi. Cu toate acestea, de la Parlamentul European vin vești bune.

Potrivit europarlamentarului român Vlad Gheorghe din partea grupului politic Renew Europe, unul dintre cei mai vocali reprezentanți ai României pe această temă la Bruxelles, problema aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen este acum pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 5 decembrie.

Există, însă, destul scepticism în țară cu privire la acest subiect și sunt voci care spun că Austria va continua să manifeste reticență în privința României și Bulgariei. Însă, așa cum spune și Vlad Gheorghe, există posibilitatea ca presiunea pusă în tot acest timp de Parlamentul European și de Comisie să dea acum niște roade.

Aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 5 decembrie! Mentionarea în agenda Consiliului este aproape identică față de cea de anul trecut, de la ședința în care veto-ul Austriei ne-a ținut la cozile Europei încă un an. Este ultimul tren pentru țara noastră, rămâne să vedem dacă toată presiunea pusă de Comisie, de Parlament, de fiecare dintre noi a funcționat și România va fi parte din spațiul liber de circulație european, așa cum merită încă din 2011.” – a punctat europarlamentarul român.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare