vineri, mai 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneOTE a încheiat un Memorandum pentru vânzarea Telekom Romania Mobile cu Quantum...

OTE a încheiat un Memorandum pentru vânzarea Telekom Romania Mobile cu Quantum Projects, care deține Prima Tv 

Telekom România Mobile a comunicat intern negocierile şi apoi a făcut publică informaţia printr-o postare pe LinkedIn.

Grupul elen OTE a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Quantum Projects Group, controlat de Adrian Tomșa, pentru facilitarea vânzării Telekom Romania Mobile. 

Telekom Romania Mobile este controlat majoritar de grupul elen OTE, care la rândul său este deținut în proporție de 46% de grupul german Deutsche Telekom. 

Adrian Tomşa controlează Clever Media, companie care deţine posturile Look, Prima TV, Agro TV şi Profit TV.

Iată mesajul postat pe LinkedIn.

“În ultimii ani, OTE a susținut constant îmbunătățirea performanței Companiei, în același timp explorând opțiunile strategice, cu scopul de a asigura, pe termen lung, creșterea acesteia.

În acest context, OTE a negociat cu Quantum Projects Group – entitate controlată de dl. Adrian Tomșa, proprietarul grupului Clever Media, un important grup românesc de media – privind interesul acestuia de a achiziționa TKRM. Părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a facilita acest proces iar investitorul a depus solicitarea de a obține aprobarea de la autoritățile competente.

Potențialul investitor plănuiește să își extindă aria de activitate pe piața locală de telecomunicații. Ne-am alăturat acestui proces de negociere având încredere că, odată încheiată cu succes, asemenea tranzacție va asigura pentru Telekom Romania Mobile investiții viitoare, continuitatea locurilor de muncă, alocarea resurselor precum și cadrul tehnologic adecvat. Prin urmare, tranzacția va pune bazele prosperității pe termen lung, ale creșterii sănătoase și stabile, într-un cadru sinergic extins cu business-ul desfășurat în prezent de potențialul investitor în industriile media, digital și telecom.

Până când procesul preconizat va primi aprobarea autorităților, împreună, ca o echipă puternică și performantă, ne vom concentra în continuare pe strategia noastră de challenger în piață.

Continuăm eforturile noastre susținute către excelența operațională, cu scopul de a oferi experiențe pozitive clienților noștri români.

Vom reveni, în aceeași manieră transparentă, cu orice actualizare semnificativă pe acest subiect, de îndată ce aceasta vă fi disponibilă”

Tot astăzi, OTE a notificat autoritatea de capital din Grecia despre intenția de a vinde compania din România.

În 2021, OTE a vândut participația sa de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications, divizia de rețele fixe a Telekom, către Orange Romania, într-o tranzacție în valoare de 295,6 milioane euro. În același an, OTE a achiziționat participația de 30% pe care nu o deținea la Telekom Romania Mobile Communications.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img
spot_img

Articole Populare