duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUSR Craiova propune transferul Filarmonicii “Oltenia” la Ministerul Culturii, soluție la intenția...

USR Craiova propune transferul Filarmonicii “Oltenia” la Ministerul Culturii, soluție la intenția PSD de desființare a Corului Filarmonicii

În ședința din 18 decembrie 2023 a Consiliului Local Craiova, consilierii USR au propus, ca soluție la intenția PSD de desființare a Corului Filarmonicii ”Oltenia”, transferul instituției în subordinea Ministerului Culturii. Astfel, instituția ar fi scoasă de sub tutela administrației locale, iar bugetul acesteia, considerat o povară pentru Olguța Vasilescu, ar intra în finanțarea Ministerului Culturii.

Deși primarul Olguța Vasilescu a retras din ședință proiectul privind desființarea Corului Filarmonicii ”Oltenia”, subiectul privind reorganizarea instituției de cultură nu este încheiat, urmând în perioada următoare să se poarte mai multe discuții între reprezentanții celor două instituții.

Soluția USR a fost primită bine de primar și ne dorim deschiderea unui dialog între toate părțile implicate pentru realizarea acestui demers. Este un demers care este mai presus de apartenența politică și este nevoie de implicarea și bunăvoința tuturor.

Nu am fost și nu vom fi niciodată de acord cu desființarea Corului Filarmonicii Craiova. Credem în dialog și sunt convins că în viitor vom găsi alte soluții. PSD are prim-ministrul României, iar PNL are Ministerul Culturii condus de doamna Raluca Turcan, având în vedere toate acestea, se poate lucra pentru a transfera și finanța Filarmonica din Craiova la Ministerul Culturii. Este un proiect fezabil, mai ales că Municipiul Craiova nu are multe instituții de cultură finanțate direct de minister.”, a declarat Cezar Drăgoescu, consilier local USR Craiova.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare