vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCompania românească de distribuţie şi logistică Aquila anunță preluarea Parmafood, pentru 16,5...

Compania românească de distribuţie şi logistică Aquila anunță preluarea Parmafood, pentru 16,5 mil. euro

Prețul cumulat convenit pentru achiziția integrală a firmelor Parmafood Trading şi Parmafood Group Distribution va fi de maximum 16,5 milioane de euro, din care se vor scădea datoriile.

Compania românească de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum   Aquila anunță încheierea unui acord preliminar pentru achiziționarea integrală a firmelor Parmafood Trading şi Parmafood Group Distribution, controlate de antreprenorul Eugen Savu.

Tranzacția se ridică la maximum 16,5 milioane de euro, din care se vor scădea datoriile în baza unui mecanism de preț stabilit de părți, și va fi plătit din surse proprii, anunță reprezentanții Aquila joi, într-un comunicat de presă. „Modalitatea de plată agreată constă în achitarea a 80% din suma totală la perfectarea tranzacției și câte 10% după expirarea unui termen de 1 an, respectiv 2 ani de la perfectarea tranzacției”, mai arată sursa citată.

„(…) Achiziția ne va permite să ne extindem și să ne consolidăm prezența pe toate canalele de distribuție cu produse complementare activității noastre și reprezintă încă un pas în consolidarea afacerii. Finalizarea achiziției companiilor Parmafood va permite lărgirea portofoliului AQUILA cu noi parteneri internaționali și locali, continuând să oferim consumatorilor produse diversificate și de calitate ridicată (…)”, a declarat Cătălin Vasile, CEO Aquila.

Companiile Parmafood dețin cumulat un portofoliu de peste 100 de branduri cu notorietate națională și internațională. Parmafood Trading SRL și Parmafood Group Distribution SRL au înregistrat în 2022 o cifră de afaceri cumulată de 245,53 milioane de lei și un profit net cumulat de 15,67 milioane de lei. 

Aquila a fost înființată în 1994 de către Alin Adrian Dociu și Constantin Cătălin Vasile, iar din noiembrie 2021 este listată la Bursa de Valori București (BVB).

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare