sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneBanca Transilvania acordă o finanţare de 32 mil. euro companiei Softronic pentru...

Banca Transilvania acordă o finanţare de 32 mil. euro companiei Softronic pentru modernizarea a 19 locomotive electrice

Contractul a fost atribuit prin achiziţie publică în cadrul Programului de modernizare şi achiziţii de material rulant, finanţat prin PNRR.

Banca Transilvania anunţă luni că acordă o finanţare de aproape 32 de milioane de euro companiei Softronic din Craiova pentru modernizarea a 19 locomotive electrice.

„BT este principalul finanţator al Softronic, cu care colaborează de peste 20 de ani. Prin această nouă finanţare, Banca Transilvania contribuie la creşterea sustenabilităţii sectorului transporturi din România şi a companiilor de producţie cu capital privat românesc”, anunță banca într-un comunicat de presă.

Contractul, în valoare totală de 100 de milioane de euro, a fost atribuit prin achiziţie publică în cadrul Programului de modernizare şi achiziţii de material rulant, finanţat prin PNRR. Locomotivele modernizare vor ajunge la CFR Călători.

În România, Softronic este singurul producător de locomotive electrice cu motoare asincrone și de trenuri electrice de tip multiunit Hyperion, cu exporturi în Suedia, Ungaria și Bulgaria.  Compania, controlată de patru antreprenori români și afaceri de 231 de milioane de lei în 2022, urmează să semneze contracte noi în acest an pentru livrarea de locomotive, cu obiectivul de a ajunge la 14 locomotive produse în fabrică anul acesta, scrie ZF.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare