vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticVera Mitran pleacă de la Ministerul Proiectelor Europene și preia Finanțele din...

Vera Mitran pleacă de la Ministerul Proiectelor Europene și preia Finanțele din Teleorman

Vera Mitran, cunoscută public mai ales după ce a înființat la Alexandria prima librărie sub cupola unei asociații care realizează acțiuni cu caracter social și cultural, se întoarce în Teleorman de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru a prelua Finanțele din județ. În ultimii ani, ea a ocupat funcții importante la nivel central și menționăm poziția ei de subsecretar de stat la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor din 2019 până în 2021 și pe cea de secretar general adjunct la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman a fost o instituție aflată mulți ani sub semnul scandalurilor publice, unde profesionalismul a stat sub pecetea îndoielii și a presiunii politice. Transferul Verei Mitran de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la Finanțele din Teleorman este, în definitiv, o veste bună, pentru că Vera Mitran e un om cu experiență în domeniul finanțelor.

Potrivit ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală, emis astăzi, 25 ianuarie, începând cu data de 29 ianuarie, Vera Mitran preia Finanțele din Teleorman, înlocuind-o pe Gabriela Olteanu, care a ocupat până acum poziția principală de conducere în instituție.

Vera Mitran are pregătire în domeniu și o experiență vastă în finanțe, fiind expert contabil încă din 2006, lichidator și președinte al Comisiei de Disciplină CECCAR Teleorman timp de 2 ani. Mulți ani din cariera ei profesională, Vera Mitran s-a ținut departe de politică.

A făcut pasul către ea numai după ce o tragedie personală i-a dat imbodul de a încerca să schimbe niște lucruri în mod direct și astfel a candidat la localele precedente pentru funcția de primar al Alexandriei. După experiența campaniei electorale, aceasta s-a îndepărtat pentru câțiva ani de județul Teleorman, devenind subsecretar de stat la ANPC și secretar genera adjunct la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Însă întoarcerea în Teleorman pe o poziție care i se potrivește, având în vedere pregătirea și experiența, este un pas important atât pentru evoluția sa profesională, cât și pentru instituția pe care o va conduce în perioada următoare.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare