vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneFurnizorul de gaze Engie achiziționează un parc eolian de 80 MWp în...

Furnizorul de gaze Engie achiziționează un parc eolian de 80 MWp în județul Constanța

Cu această achiziție, compania aproape își va dubla capacitatea existentă de producție de energie verde.

Furnizorul de gaze Engie anunță semnarea unui acord pentru achiziția unui parc eolian cu o capacitate instalată totală de 80 MWp în localitatea Chirnogeni, județul Constanța. În prezent, proiectul este deținut majoritar de către Grupul EnerCap.

Parcul eolian de la Chirnogeni are o producție netă anuală estimată de aproximativ 180 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică a 90.000 de gospodării, arată un comunicat de presă. Cu această achiziție, compania aproape își va dubla capacitatea existentă de producție de energie verde.

Finalizarea tranzacției este așteptată să aibă loc în primul trimestru din 2024, sub condiția obținerii anumitor aprobări, inclusiv din partea autorităților din domeniul concurenței.

”Achiziția parcului eolian de la Chirnogeni marchează un pas important în progresul ENGIE în domeniul energiei regenerabile din România. În același timp, această investiție consolidează prezența companiei în sectorul energiei verzi și are o contribuție esențială la atingerea obiectivelor asumate de a avea o capacitate de producție de energie regenerabilă instalată de 1.000 MW până în 2030. Cu fiecare inițiativă de acest fel, susținem angajamentul nostru față de un viitor energetic sustenabil și eficient”, a declarat Cristian Buzan, Director General Adjunct Engie Romania.

Engie Romania deține și operează deja alte două parcuri eoliene în județele Brăila și Galați, cu o capacitate instalată totală de 98 MW. 

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare