vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePrimăria Oradea a alocat aproape 1,3 mld. lei din bugetul pe 2024...

Primăria Oradea a alocat aproape 1,3 mld. lei din bugetul pe 2024 pentru investiţii

Bugetul pentru acest an se ridică la 2,932 mld. lei și a fost supus consultării publice până în data de 8 februarie.

Primăria Oradea anunță luni că a alocat 1,283 miliarde de lei, respectiv 44% din bugetul total al oraşului, pentru investiții. Printre proiecte se numără noul grup energetic, noul spital de boli infecţioase de pe strada Vlădeasa, reabilitarea sistemului de termoficare urbană – etapa III, Geotermal Ioşia Sud, Pasajul Borşului, Pasajul Decebal, modernizarea Parcul 1 Decembrie, modernizarea iluminatului public, o creşă nouă, reabilitarea energetică a mai multor unităţi de învăţământ.

Bugetul pentru acest an se ridică la 2,932 mld. lei și a fost supus consultării publice până în data de 8 februarie. ’’Cel mai mare buget al oraşului din istoria post-decembristă a fost aprobat de consiliul local. Pentru anul 2024, oraşul Oradea are un buget de peste 2,9 miliarde de lei, mai mare cu 28% faţă de execuţia anului trecut, execuţie care s-a încheiat la 2,2 miliarde de lei’’, arată un comunicat de presă al primăriei.

Potrivit sursei citate, principalele cheltuieli operaționale care vor fi finanțate din bugetul local sunt instituții publice, învățământ, sănătate, sport – cultură, finanțare programe culturale, servicii publice, asistență socială, datoria publică etc.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare