Săptămâna trecută, Banca Transilvania a anunţat oficial achiziţia OTP Bank România şi a companiilor de leasing şi de asset management, tranzacție în valoare de 347,5 milioane de euro. Ca urmare a acestui acord, OTP Group vinde subsidiarele sale din România, marcând ieșirea de pe piața locală. Finalizarea tranzacției este estimată în câteva luni, după primirea aprobărilor din partea BNR și a Consiliului Concurenței.
Producătorul de hârtie Pehart Grup a anunțat finalizarea unei investiții în valoare de 8 milioane de euro într-o nouă linie de conversie pentru produse destinate utilizării în afara casei şi lansează pe piaţa de specialitate brandul Sovio. ”Pehart Grup, una dintre cele mai mari companii producătoare de hârtie tissue din sud-estul Europei, pătrunde pe piaţa produselor Away from Home. Compania românească lansează brandul Sovio, care va reuni într-o primă etapă 18 produse, printre care prosoape de hârtie, cearşafuri din hârtie pentru cabinete cosmetice şi medicale, şerveţele şi hârtie igienică în formate dedicate spaţiilor din zona AfH. Produsele din brandul SOVIO sunt destinate utilizării în zona de sănătate şi asistenţă medicală, restaurante, hoteluri, instituţii publice, în industria alimentară şi spaţiile industriale, în toalete din locaţii publice”, a anunțat compania.
Producătorul de aluminiu Alro Slatina a achiziționat un cuptor de îmbătrânire cu încălzire electrică de la SECO/WARWICK, în vederea creșterii producției de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare. Noul cuptor electric va înlocui trei cuptoare alimentate cu gaze naturale, cu scopul de a eficientiza operațiunile de tratament termic din cadrul Diviziei de Aluminiu Prelucrat a companiei. Valoarea totală a investiției, incluzând echipamente, lucrări de instalare și punere în funcțiune, se ridică la 2,75 milioane de dolari.
Holdingul ROCA Industry a achiziționat 70% din capitalul social al Workshop Doors SRL, tranzacție în valoare de 30 de milioane lei, anunţă holdingul. Workshop Doors, jucător pe piaţa uşilor de interior începând cu anul 2009, operează două facilităţi de producţie în Reghin şi Petelea, judeţul Mureş.
Ferma zootehnică DN Agrar Group va accesa o facilitate de credit în valoare de 9,2 milioane de euro de la Exim Banca Românească SA pentru dezvoltarea fermei sale Straja, pentru echipamente şi achiziţia animalelor. ”DN Agrar Group (BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală, anunţă planurile pentru extinderea capacităţilor de producţie prin obţinerea finanţării pentru ferma Straja. Compania va accesa o facilitate de credit în valoare de 9,2 milioane de euro de la Exim Banca Românească SA pentru dezvoltarea fermei, pentru echipamente şi achiziţia animalelor. În plus, pentru acest proiect, DN Agrar va contribui cu 20,78% din surse proprii”. Finanţarea proiectului şi condiţiile aferente sunt supuse aprobării acţionarilor în 12 martie 2024.
Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului E.ON, a anunțat săptămâna trecută că a înfiinţat reţeaua de distribuţie a gazelor naturale în trei localităţi din judeţul Botoşani. Proiectul, derulat în parteneriat cu Primăria Curteşti, cuprinde rețeaua de aproximativ 11 kilometri, o investiţie în valoare de peste 2,5 milioane de lei – jumătate din sumă a fost acoperită de companie. ”Localităţile Hudum, Mănăstirea Doamnei şi Agafton, care aparţin comunei Curteşti (jud. Botoşani), beneficiază de alimentare cu gaze naturale de la finele anului trecut, urmare a parteneriatului public-privat dintre autorităţile locale şi operatorul reţelei de distribuţie Delgaz Grid. Peste 2,5 milioane de lei este valoarea investiţiei care a constat în înfiinţarea reţelei de gaze naturale din cele trei localităţi, în lungime de circa 11 kilometri”, anunţă Delgaz Grid.
Companiile Reţele Electrice, parte a grupului PPC, fostele E-Distribuţie, au finalizat prima etapă de modernizare a unei părţi a infrastructurii energetice din municipiile Timişoara, Constanţa, Giurgiu şi alte patru localităţi din mediul rural din judeţul Giurgiu, în cadrul a trei proiecte cofinanţate prin POIM 2014-2020. Valoarea totală a investiţiilor s-a ridicat la 146,95 milioane de lei, după cum urmează: proiectul derulat de Reţele Electrice Banat are o valoare de peste 46 milioane de lei, cel al Reţele Electrice Dobrogea este de peste 45 milioane de lei, iar cel al Reţele Electrice Muntenia este de peste 55 milioane de lei.