vineri, mai 17, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneUnul dintre "Oscarurile de la Washington" va ajunge în acest an la...

Unul dintre „Oscarurile de la Washington” va ajunge în acest an la Klaus Iohannis. Atlantic Council îl premiază pe președintele României pentru întreaga lui carieră politică

Atlantic Council premiază în fiecare an personalități din lume cu un rol deosebit la nivel mondial. Premiile sunt considerate de către presă un fel de “Oscaruri de la Washington”, iar anul acesta, printre cei distinși se numără și președintele României, Klaus Iohannis. Alături de el, vor mai fi premiați și Gina Ronaldo, secretar de Comerț al SUA, generalul Christopher G. Cavoli și actrița și producătoarea premiată la Oscar, Michelle Yeoh.

Consiliul Atlantic a dezvăluit identitatea celor care vor fi primi Premiile pentru Înalt Leadership al Consiliului Atlantic din 2024, cunoscute în presă drept „Oscarurile de la Washington”. Printre cei premiați se numără și președintele României, care va primi distincția în cadrul unei cine festive la Waldorf Astoria pe data de 8 mai, la Washington, D.C.

Din comunicatul oficial al Consiliului Atlantic aflăm că Atlantic Council îl va premia pe Klaus iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru “cariera sa remarcabilă, conducerea exemplară a României și rolul său de conducere transatlantică și europeană”.

Stephen J. Hadley, președintele Comitetului consultativ internațional al Consiliului Atlantic, fost consilier pentru securitate națională a SUA, îl va prezenta pe președintele Iohannis la cina festivă și îi va înmâna premiul.  

În fiecare an, aceste premii ale Atlantic Council aduc laolaltă lideri politici, oameni de afaceri, militari, artiști și reprezentanți ai societății civile pentru a sărbători persoane fizice – inclusiv lideri politici, directori de afaceri, militari, campioni — care reprezintă cel mai bine pilonii relației globale dintre state.

Destinatarii Premiilor Distinguished Leadership 2024 sunt reprezentanți remarcabili și remarcabil de diverși ai liderilor globali care, de-a lungul vieții lor și carierei lor, au contribuit la o lume mai bună. Onorându-i, sperăm să-i inspirăm și pe alții într-un moment în care lumea are nevoie atât de urgentă de lideri distinși ”, a declarat Frederick Kempe, președinte și CEO al Atlantic Council.

Premiile Distinguished Leadership sunt printre cele mai importante momente în care factorii de decizie internaționali se întâlnesc la  Washington în fiecare an, fiind recunoscute pentru felul în care scot la lumină unii dintre cei mai influenți factori de schimbare ai lumii.

În trecut, premii similare au fost decernate de Atlantic Council președinților SUA George W. Bush, William J. Clinton, George H.W. Bush, vicepreședintelui de atunci Joe Biden, dar și peședintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, actuali și foști directori generali ai Fondului Monetar Internațional Kristalina Georgieva și Christine Lagarde; Directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului, Ngozi Okonjo-Iweala; secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg; și artiști iluștri printre care Dua Lipa, Lionel Richie, Bono, Gloria Estefan și Renée Fleming.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare