marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneRemus Pricopie despre recentele sondaje din București: "Nu exclud ca inclusiv Nicușor...

Remus Pricopie despre recentele sondaje din București: „Nu exclud ca inclusiv Nicușor Dan să aibă interes să-l prezinte pe Cristian Popescu Piedone pe primul loc”

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a dat zilele acestea un nou interviu în care analizează situația politică pre-electorală la nivelul capitalei și susține că sondaje recent apărute public, care îl dau pe Cristian Popescu-Piedone drept primul în clasament, sunt, în realitate, manipulate.

Referitor la sondajele publicate recent de Nicușor Dan, în care Piedone apare drept favorit al bucureștenilor, rectorul SNSPA susține că acestea ar fi manipulate.

„Piedone NU este primul în sondaje. Din păcate, de multe ori, sondajele sunt manipulate în mod deliberat, pentru a favoriza o anumită opțiune sau alta. Nu exclud ca inclusiv Nicușor Dan să aibă interes să-l prezinte pe Cristian Popescu Piedone pe primul loc, numai pentru a mobiliza electoratul educat, responsabil din Bucuresti, adică acel electorat despre care se presupune că nu ar vota un primar care are probleme grave cu limba romană și care consideră că, pentru a gestiona Bucureștiul, nu este nevoie de prea multă „intelectualitate”.

Pricopie spune, așadar, în interviul acordat publicației Aktual 24, că problema de fond e aceea că în continuare vorbim despre persoane, nu despre situație.

„În loc să folosim această perioadă pentru a vorbi despre viitorul Bucureștiului, despre cum vrem noi să arate acest oraș mâine, poimâine și în anii care vor urma, discutăm (iar) despre persoane. La fel procedăm și în legătură cu alegerile prezidențiale: pare că nu ne interesează țara și posibilele proiecte de dezvoltare, dar ne interesează cine câstigă competiția electorală – Ciolacu, Ciucă, Drulă, Simion, Puric, Diaconu sau Geoană. În perioada asta ar fi de preferat să analizăm de ce Bucureștiul a pierdut competiția cu Clujul, Iașul, Craiova, Timișoara, Brașovul sau Constanța, la aproape toate capitolele. (…) Sigur, pentru Piedone importante sunt florile și piețele, pentru care, probabil, așa cum spune chiar el, nu ai nevoie de prea multă „intelectualitate”. Pentru marea majoritate a locuitorilor din București-Ilfov, însă, adevaratele probleme sunt cele de mai sus.”, a spus Pricopie în interviul menționat.

Despre candidaturile la Primăria Generală, Pricopie susține că e loc și pentru surprize:

„În ceea ce privește „soluția candidaturii la Primăria Generală”, cred că este un proces firesc de analiză și dezbatere în interiorul coaliției PSD-PNL. Dacă am fi vorbit despre candidaturi separate, candidații ar fi fost deja stabiliți: Firea, PSD, respectiv Burduja, PNL. Cum, însă, se dorește un candidat care să fie agreat de electoratul ambelor partide și care, dacă se poate, să obțină susținerea și a celor care sunt în afara acestor două bazine electorale, procesul de identificare a unui nume potrivit este ceva mai complicat. (…) Eu cred că trebuie să avem răbdare. Subiectul, cu siguranță, va fi clarificat în cateva zile sau în cel mult 1-2 săptămâni.”

Interviul menționat poate fi citit integral aici:

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare