vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePUNCTE-CHEIE. Să punem țara la cale

PUNCTE-CHEIE. Să punem țara la cale

În săptămâna 11-17 martie, Euro Vial Residence a cumpărat un teren în Constanţa pentru a dezvolta un proiect mixt, cu apartamente și un mall, Medisprof a inaugurat un nou centru oncologic în zona Moldovei, iar Reţele Electrice Muntenia a lansat o procedură de achiziţie de lucrări de execuţie pentru modernizarea reţelelor de medie tensiune din Timişoara.

Dezvoltatorul Euro Vial Residence a anunțat achiziționarea unui teren cu o suprafaţă de 6 hectare amplasat în zona de nord a oraşului Constanţa, într-o tranzacţie cu o valoare de 6,5 milioane de euro. „Pe terenul achiziţionat urmează a fi dezvoltat un proiect mixt, prevăzut să cuprindă la final peste 800 de apartamente şi case, un centru comercial de tip strip mall, care se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, şi multiple zone verzi, spaţii de servicii şi magazine de dimensiuni mai reduse”, anunţă compania.

Bioderm a deschis un spital de dermatologie-venerologie în Săftica, Baloteşti, judeţul Ilfov, în urma unei investiţii de 500.000 euro. Potrivit reprezentanților, noua unitate dispune de tehnologie în prevenţia cancerului de piele, peste 20 de lasere cu utilizări diferite, 32 de paturi, ambulatoriu de medicină internă şi recuperare şi un bloc operator. Spitalul are o echipă de peste 30 de medici.

Reţele Electrice Muntenia, parte a grupului PPC în România, fosta E-Distribuţie Muntenia, a lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziţii publice, o procedură de achiziţie de lucrări de execuţie pentru modernizarea reţelelor de medie tensiune din zona municipiului Timişoara. Valoarea licitaţiei se ridică la 36,8 milioane de lei, iar lucrările vor consta în realizarea de bucle  pe liniile de medie tensiune, constituite din cabluri de 20 kV, alimentate din staţiile de transformare 110/20/10 kV Fratelia şi Cetate din zona municipiului Timişoara. Durata de execuţie a proiectului va fi de 25 de luni.

Băncile din România au acordat anul trecut credite noi populaţiei şi companiilor în valoare de 140 miliarde lei, în creştere cu 10,41% comparativ cu anul 2022, anunţă miercuri Asociaţia Română a Băncilor (ARB). Volumul creditelor noi accesate în 2023 reprezintă echivalentul a 36% din soldul creditului neguvernamental aferent lunii decembrie 2023. „Soldul creditului neguvernamental, care totaliza 387 miliarde lei la finele anului trecut, este calculat ca diferența dintre totalul creditelor noi acordate populației și companiilor și rambursările parțiale și totale, precum și vânzările de credite”, a transmis ARB într-un comunicat de presă.

Grupul Medisprof, care deţine cel mai mare spital privat de oncologie din vestul României, a inaugurat miercuri un nou centru oncologic în zona Moldovei, la Piatra Neamț, proiect finantat de ING Bank. Cu o suprafaţă de 1.200 mp şi 20 de fotolii-pat pentru spitalizare de zi, noul centru oncologic va deservi pacienţii din regiunea de nord-est a ţării, arată un comunicat de presă al băncii. ING anunță că a sprijinit grupul Medisprof cu finanţări în valoare totală de 3,5 milioane de euro pentru planurile de dezvoltare şi achiziţia de echipamente medicale, iar pentru centrul de diagnostic şi tratament oncologic din Piatra Neamţ, ING a acordat un credit de 800.000 de euro, cu maturitate de 7 ani.

O analiză realizată de PwC România arată că piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a înregistrat anul trecut 189 de tranzacţii finalizate, cu o valoare de 4,3 miliarde de euro, în scădere cu circa 20% faţă de anul anterior, când valoarea ajunsese la 5,2 miliarde de euro. Cifrele de anul trecut sunt susținute, în mare parte, de tranzacţia prin care PPC a cumpărat Enel România, tranzacţie în valoare de 1,3 miliarde euro.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare