vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMedLife suplimentează cu 50 mil. euro creditul sindicalizat coordonat de BCR, ajungând...

MedLife suplimentează cu 50 mil. euro creditul sindicalizat coordonat de BCR, ajungând la o valoare totală de 268,3 mil. euro

Pentru următoarea perioadă, MedLife își propune un proces de consolidare și eficientizare a activităților.

Rețeaua de servicii medicale private MedLife a anunțat marți semnarea unui act adițional privind majorarea limitei de credit cu o sumă suplimentară de 50 milioane euro, conform aprobării primite din partea acționarilor în cadrul AGEA din 22 decembrie 2023. Valoarea totală a capitalului împrumutat ajunge, astfel, la 268,3 milioane de euro.

Sindicatul de bănci care a semnat majorarea limitei de credit este format din Banca Comercială Română, coordonator, aranjor principal mandatat, agent de documentație, agent de facilitate și garanții și finanțator, precum și Raiffeisen Bank și BRD Groupe Societe Generale, în calitate de aranjori principali mandatați și finanțatori, iar Banca Transilvania și ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala București, în calitate de aranjori principali și finanțatori.

“(…) În paralel cu planurile de dezvoltare, ne păstrăm obiectivul curent de a îmbunătăți gradual profitabilitatea Grupului, precum și gradul de îndatorare calculat ca Datorie Netă/EBITDA. Pentru acest obiectiv avem susținerea multiplelor investiții derulate în ultimii doi ani, care vor livra rezultate importante în perioada următoare”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO al Grupului MedLife, într-un comunicat de presă.

Compania mai transmite că, în următoarea perioadă, urmează un proces de consolidare și eficientizare a activităților, „cu o orientare puternică către servicii medicale reziliente la perioade economice mai puțin favorabile”.

MedLife a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 453 milioane de euro, în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent. În prezent, grupul deține 700 locații proprii și partenere la nivel național și peste 6,5 milioane de pacienți. Anul trecut, compania a deschis un spital de mari dimensiuni în București, Provita-Nord, a modernizat și extins spitalul Medical Park din București, a investit în clinici noi de radioterapie în Brăila și Vâlcea, precum și în trei noi roboți chirurgicali în diferite locații din țară.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Este o veste excelenta pentru industria medicala privata din Romania! Semnarea acestui act aditional confirma sustinerea si increderea actionarilor in dezvoltarea si eficientizarea activitatilor grupului MedLife. Majorarea limitei de credit cu o suma semnificativa de 50 milioane euro demonstreaza stabilitatea financiara si succesul companiei, reflectat in cresterea valorii totale a capitalului imprumutat la 268,3 milioane euro. De asemenea, planurile de dezvoltare si investitiile realizate in ultimii doi ani vor aduce beneficii importante atat pentru pacienti, cat si pentru profitabilitatea grupului. Este incurajator sa vedem ca MedLife se gandeste si la perioadele economice mai putin favorabile, prin consolidarea si eficientizarea activitatilor sale. Bravo MedLife pentru aceste realizari impresionante si mult succes in continuare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare