vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneExpoziție bienală de Artă și Arhitectură la Iași, anunțată de Romanian Creative...

Expoziție bienală de Artă și Arhitectură la Iași, anunțată de Romanian Creative Week, cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din UE

Romanian Creative Week (RCW), desemnat anul trecut drept evenimentul care adună la un loc cel mai mare număr de industrii creative la nivelul UE, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală, anunță noi premiere pentru ediția din acest an, care va avea loc la Iași, în perioada 15-26 mai.

Expoziția Bienală de Artă și Arhitectură debutează anul acesta, odată cu cea de-a patra ediție a RCW, cu secțiunea Arhitectură, urmând ca în 2025 bienala să fie dedicată Artei, prin deja tradiționala expoziție-eveniment Manifest of Now, curatoriată de Marlene Herberth / KraftMade.

Intitulată „common imaginary”, Expoziția Bienală de Arhitectură Urbană a RCW24 are ca invitați arhitecți ai Studio Ossidiana, studio premiat la nivel internațional și a cărui practică se situează la intersecția dintre arhitectură, design și peisaj. Fondat de Giovanni Bellotti și Alessandra Covini, biroul, care are nucleul la Rotterdam, lucrează cu o echipă internațională de arhitecți, designeri și cercetători, pentru a dezvolta concepte inovative prin noi materiale, obiecte și instalații.

Pentru Romanian Creative Week, Studio Ossidiana va realiza o instalație site-specific denumită Drawing Theater. „Ne-am imaginat o planșă mare de desen pe care poate imprima oricine, cu instrumente de lemn, gânduri efemere și basoreliefuri pe suprafața minerală de pământ. Ne-am imaginat un spațiu ca un teatru deschis, unde poți sta fie pe margine, ca un observator așezat pe platforme, să privești spre scenă sau să te bucuri de beldevere spre oraș, fie poți lua scena și interacționa cu urmele lăsate pe tabla de desen minerală”, dezvăluie Giovanni și Alessandra.

Conform acestora, pe parcursul expoziției de la Iași, instalația se va transforma într-un teren pe care se poate produce artă, urmând ca atât artiștii, cât și publicul să aibă posibilitatea să fotografieze și să arhiveze noile creații. „La sfârșitul festivalului, sperăm ca materialele să fie reciclate și să devină stratul experimental de suprafață al unei grădini de flori urbane”, mai arată cei doi arhitecți ai Studio Ossidiana.

Expoziția Bienală de Arhitectură din acest an, curatoriată de arhitecta Elena Viziteu Ionescu și de Anda Zota, va fi deschisă pe 15 mai, în Piața Unirii din Iași.

Mai multe informații despre surprizele pregătite de RCW pentru ediția din 2024 pot fi găsite pe site-ul www.romaniancreativeweek.ro, precum și pe conturile de Instagram, Facebook și YouTube ale evenimentului.

DESPRE ROMANIAN CREATIVE WEEK

Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. În 2023, RCW a fost desemnat evenimentul care adună la un loc cel mai mare număr de industrii creative, la nivelul Europei, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Partenerii anunțați până în prezent de organizatori sunt: Primăria Municipiului Iași, Iulius Group, UniCredit, Ministerul Culturii, Consiliul Județean Iași, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, UMF „Gr. T. Popa” Iași, Lancome, Philips, glo, Banca Transilvania, Freudenberg.   


INVESTIGATORIA este partener media al Romanian Creative Week.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare