sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePUNCTE-CHEIE: Din București, peste hotare

PUNCTE-CHEIE: Din București, peste hotare

Norofert a demarat o linie de producţie de inputuri şi o investiţie de 250.000 de euro în SUA, Prysmian România a deschis în București un Centru de Excelenţă IT, iar MedLife a semnat un act adițional privind majorarea limitei de credit cu o sumă suplimentară de 50 milioane euro.

Ce s-a întâmplat în săptămâna 18-24 martie în mediul de business românesc:

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a anunțat că volumul total al schimburilor comerciale dintre România şi Suedia s-a ridicat la 1,49 miliarde euro anul trecut, cu 1,3% peste nivelul înregistrat în 2022. La finalul anului erau înregistrate în România 1.837 firme cu capital suedez.

Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, a demarat o linie de producţie de inputuri şi o investiţie de 250.000 de euro în una dintre cele mai importante zone agricole din SUA. ”Producţia se va concentra pe gama de sănătate a solului şi nutriţie foliară, similară cu cea din România, urmând a se utiliza bacterii produse în laboratorul din Filipeştii de Pădure”, anunţă compania. Investiţia se va derula prin intermediul Norofert AG, cu sediul în Dakota de Sud, în parteneriat cu Gary Lamb, antreprenor în agribusiness-ul din Midwest.

Compania Reţele Electrice Banat, parte a grupului elen PPC, fosta E-Distribuţie Banat, a finalizat lucrările pentru modernizarea staţiei de transformare Venus din Timişoara, un proiect de 14 milioane de lei. Puterea instalată a staţiei de transformare s-a dublat, ajungând la 50 Mega Volt Amperi (MVA). De asemenea, Compania Rețele Electrice Muntenia, fosta E-Distribuţie Muntenia, a finalizat lucrările de modernizare pentru Stația Nord, cea mai mare stație de transformare de distribuție din țară. Valoarea investiției s-a ridicat la aproximativ 70 de milioane de lei.

Producătorul de cabluri Prysmian România a deschis în București Centrul de Excelenţă IT Prysmian, în urma unei investiții de aproximativ 40 de milioane de euro, din care 7,5 milioane de euro reprezintă un ajutor de stat din partea statului român, obţinut în 2022. Biroul de la Bucureşti reprezintă o extindere a Centrului de Excelenţă în IT din Slatina.

Rețeaua de servicii medicale private MedLife a anunțat marți semnarea unui act adițional privind majorarea limitei de credit cu o sumă suplimentară de 50 milioane euro, conform aprobării primite din partea acționarilor în cadrul AGEA din 22 decembrie 2023. Valoarea totală a capitalului împrumutat ajunge, astfel, la 268,3 milioane de euro. 

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare