sâmbătă, mai 4, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneComisia Europeană a aprobat reintroducerea unei scheme de ajutor de stat de...

Comisia Europeană a aprobat reintroducerea unei scheme de ajutor de stat de 2,5 mld. euro pentru sprijinirea firmelor românești afectate de războiul din Ucraina

În baza noii scheme, ajutorul va fi sub formă de garanţii şi de granturi directe, până la data de 30 iunie 2024.

Comisia Europeană a aprobat reintroducerea unei scheme de ajutor de stat a României, în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de euro (12,5 miliarde de lei), pentru sprijinirea companiilor în contextul războiului din Ucraina. În baza noii scheme, ajutorul va fi sub formă de garanţii şi de granturi directe, până la data de 30 iunie 2024.

Schema inițială a fost aprobată de Comisie în septembrie, iar prima reintroducere a acesteia a fost aprobată în ianuarie 2023 şi a expirat în decembrie 2023. „Schema reintrodusă urmărește să asigure faptul că întreprinderile afectate de perturbările economice provocate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei au în continuare la dispoziție o lichiditate suficientă„, se arată într-un comunicat al executivului european emis luni.

Ajutorul nu va depăşi 280.000 de euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul agricol, 335.000 euro pentru cele din domeniul pescuitului şi acvaculturii şi 2,25 milioane euro pentru companiile din celelalte sectoare.

Schema reintrodusă a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar de criză și de tranziție pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisia Europeană la 9 martie 2023 și modificat la 20 noiembrie 2023.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare