sâmbătă, mai 4, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneTranselectrica semnează un contract de 56 mil. euro, finanţat prin PNRR, pentru...

Transelectrica semnează un contract de 56 mil. euro, finanţat prin PNRR, pentru modernizarea rețelei electrice

Prin acest contract vor fi finanţate trei proiecte de investiţii ce au în vedere eficientizarea şi modernizarea reţelei electrice de transport.

Transelectrica, operatorul sistemului energetic naţional, a anunțat marți la Bursa de Valori București (BVB) semnarea unui contract de finanţare pentru proiectul „Eficientizarea, modernizarea şi digitalizarea reţelei naţionale de transport al energiei electrice”, în valoare de 56,2 milioane de euro.

„Prin acest contract vor fi finanţate trei proiecte de investiţii esenţiale pentru eficientizarea şi modernizarea reţelei electrice de transport, două dintre ele fiind destinate filialelor SMART SA şi Teletrans SA. Investiţia vizează instalarea de centrale fotovoltaice şi instalaţii de stocare în 29 de staţii electrice, retehnologizarea filialei SMART SA şi pentru optimizarea reţelei de comunicaţii gestionate de filiala Teletrans şi crearea unui centru de date”, arată compania la BVB.

Obiectivul investiţiei, finanțată prin componenta REPowerEU a PNRR, este de a creşte flexibilitatea şi de a soluţiona blocajele din reţeaua de electricitate, pentru accelerarea integrării capacităţilor suplimentare de energie regenerabilă, şi pentru creşterea gradului de rezilienţă a reţelei. De asemenea, noul proiect contribuie la consolidarea securității cibernetice a companiei.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA este operatorul sistemului energetic naţional și realizează activitatea de transport al energiei electrice prin reţeaua electrică de transport. Societatea pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport – Smart, filială a Transelectrica, se ocupă de mentenanţa rețelei naționale, iar Societatea pentru Servicii de Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei în Reţele Electrice De Transport – Teletrans, de asemenea filială a Transelectrica, furnizează servicii de comunicaţii şi IT pentru administrarea şi securizarea reţelei.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare