marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneProducătorul românesc de inputuri Norofert semnează un contract pentru distribuția de produse...

Producătorul românesc de inputuri Norofert semnează un contract pentru distribuția de produse în SUA

Acordul de distribuție acoperă regiunile Dakota de Sud, Dakota de Nord și Minnesota.

Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO, anunță încheierea unui contract de distribuție a produselor cu un distribuitor din Watertown, Dakota de Sud, Statele Unite ale Americii (SUA). Acordul de distribuție acoperă regiunile Dakota de Sud, Dakota de Nord și Minnesota.

”Ne-am angajat să continuăm consolidarea prezenţei noastre în piaţa din SUA şi am semnat un prim contract cu un distribuitor local important. Pentru a ne concentra resursele şi eforturile în mod eficient, am decis să ne axăm pe colaborarea cu un distribuitor specializat în aria noastră de produse, din regiunea Midwest. În cadrul acestui contract vom acoperi trei state importante din punct de vedere agricol, angajându-ne să asigurăm loturi demonstrative pentru promovarea produselor noastre precum şi expertiza tehnică. Prin oferirea de mostre şi demonstraţii practice, vom evidenţia beneficiile şi calitatea produselor noastre, construind parteneriate pe termen lung cu clienţii”, a declarat Vlad Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie, într-un comunicat postat la Bursa de Valori București.

Compania a început proiectul de accesare a pieţei din SUA în 2020, perioadă în care a demarat mai multe acțiuni, precum omologarea unei game de produse, testări în câmp certificate, crearea unui portofoliu de produse cu potențial de creștere în piața americană.

Recent, compania a demarat o linie de producţie de inputuri şi o investiţie de 250.000 de euro în una dintre cele mai importante zone agricole din SUA. ”Producţia se va concentra pe gama de sănătate a solului şi nutriţie foliară, similară cu cea din România, urmând a se utiliza bacterii produse în laboratorul din Filipeştii de Pădure”, anunța atunci compania. Investiţia se va derula prin intermediul Norofert AG, cu sediul în Dakota de Sud, în parteneriat cu Gary Lamb, antreprenor în agribusiness-ul din Midwest. Demararea construcţiei liniei de producţie este programată pentru luna aprilie.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare