luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneGrampet Group îl demite pe vicepreședintele Călin Grațian după ce acesta ar...

Grampet Group îl demite pe vicepreședintele Călin Grațian după ce acesta ar fi atras într-un proiect investitori din Rusia

Grupul Grampet a anunțat joi demiterea vicepreședintelui Călin Grațian, acuzat de concurență neloială.

Grampet Group, cel mai mare operator privat feroviar din Româ­nia, anunță joi demiterea vicepreședintelui grupului, Călin Grațian, cu efect imediat, din cauza asocierii acestuia cu atragerea unor investitori ruși din cadrul companiei Transmasholding în discuțiile privind achiziția societății Popeci Utilaj Greu, „creând astfel concurență neloială”.

Potrivit unui comunicat de presă, Grampet Logistics a inițiat o acțiune în justiție împotriva societății Popeci Utilaj Greu, „în vederea respectării obligațiilor asumate, și va aștepta decizia instanței judecătorești în acest caz”. Grupul Grampet intenționează să achiziționeze Popeci Utilaj Greu, companie deținută de Constantin Popeci, care produce mașini-unelte și echipamente pentru industriile siderurgică, metalurgică și de prelucrare a lemnului. Potrivit Gândul.ro, Grampet Logistics și proprietarul fabricii Popeci Utilaj Greu ar fi încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare a pachetului integral de acțiuni, înscrisă la Registrul Comerțului. Sursele publicației arată, însă, că proprietarul fabricii, Constantin Popeci, ar fi primit o ofertă mai avantajoasă de la entități din Rusia și Moldova, drept pentru care grupul feroviar a decis să deschidă la Tribunalul Dolj dosarul nr. 2799/63/2024, prin care solicită îndeplinirea angajamentului. 

“Cu o istorie de 25 de ani, Grampet Group a devenit cel mai mare grup de companii private feroviare cu acționariat românesc din Europa de Sud-Est, iar planurile noastre pentru viitor sunt extrem de ambițioase. Ne aflăm în plin proces de reproiectare organizațională, iar obiectivul propus este îmbunătățirea constantă a echipei de management, prin renunțarea la unele colaborări și cooptarea de noi specialiști cu experiență relevantă pentru activitatea companiei noastre. Despărțirea de vicepreședintele Călin Grațian, înainte de o decizie a instanței, denotă interesul nostru în asigurarea unui leadership performant, profesionist și orientat către obiectivele noastre strategice pe termen lung. Suntem hotărâți să ne menținem poziția de lider în industria de transport feroviar de marfă și vom lua toate măsurile care se impun în vederea consolidării echipei noastre de management”, a declarat Gruia Stoica, președinte Grampet. 

Ca răspuns, Călin Graţian a declarat, pentru News.ro: “Am avut o discuţie amiabilă, aseară, cu domnul Gruia Stoica, acţionarul majoritar, în care de comun acord am ajuns la concluzia că trebuie să ne despărţim. Nu este altceva. Chestiunea cu investitorii ruşi nu este adevărată”. 

Transmashholding este cel mai mare producător de locomotive și echipament feroviar din Rusia.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare