miercuri, iulie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneComunicat de presă: Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie: "Este fundamental...

Comunicat de presă: Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie: „Este fundamental ca România să rămână un stat pivot al democraţiei şi să fie condusă de oameni serioşi, interesaţi de binele public”

Marţi, 7 mai 2024, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a transmis un mesaj cu ocazia decernării premiului Distinguished International Leadership Award, pentru anul 2024, Preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, în cadrul galei Atlantic Council, partener instituţional al SNSPA.

„Atlantic Council, una dintre cele mai influente organizaţii de tip „think thank” din lume, a decis în urmă cu câteva săptămâni ca premiul Distinguished International Leadership Award, pentru anul 2024, un premiu intitulat informal „Oscarul Politic”, să fie acordat Preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis. Decizia are în spate mai multe argumente, pe care Atlantic Council le-a prezentat deja public şi care vor fi întărite cu ocazia festivităţii de decernare a acestui premiu, care va avea loc miercuri, 8 mai 2024, la Washington D.C., şi la care vor participa peste 600 de invitaţi din 60 de ţări.

Consider că acest eveniment, alături de întrevederea Preşedintelui Iohannis cu Preşedintele Biden, la Casa Albă, şi de întâlnirea cu Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, reprezintă unul dintre cele mai importante momente politice ale României, din acest an. Dincolo de agenda oficială, există şi o dimensiune simbolică aparte, cu implicaţii semnificative pentru ţara noastră.

România este în mijlocul unor fenomene geopolitice majore, iar poziţiile ferme, dar neprovocatoare, faţă de războiul declanşat de Rusia în Ucraina sau faţă de derapajele politice, inclusiv din unele state europene, au făcut ca ţara noastră să contribuie decisiv la garantarea securităţii în regiune, la menţinerea dialogului şi a unităţii în interiorul Uniunii Europene şi al NATO. România a reuşit să reconfirme, de fiecare dată, ataşamentul faţă de valorile democratice, să izoleze tendinţele extremiste şi să construiască o platformă de stabilitate politică, pentru vremuri de furtună.

„Oscarul Politic”, oferit de Atlantic Council, şi aprecierile Preşedintelui Joe Biden pentru Preşedintele României au valoarea unei duble invitaţii.

Prima, este legată de atributele de lider ale Preşedintelui Iohannis, care trebuie să fie valorificate, la nivel euro-atlantic, şi după finalizarea celui de-al doilea mandat în fruntea Statului Român.

A doua, este îndemnul de a continua acelaşi mod de a face politică în România şi după alegerile din 2024. Echilibrul României a ponderat excesele altor ţări din regiune. Prin urmare, este fundamental ca România să rămână un stat pivot al democraţiei şi să fie condusă de oameni serioşi, interesaţi de binele public.

România poate avea în faţă cea mai prosperă perioadă din istoria sa, dacă îndeplineşte simultan două condiţii: (i) să nu se abată de la traseul democratic asumat după decembrie 1989; şi (ii) să investească încredere într-o nouă generaţie de lideri politici, educaţi şi formaţi pe modelul occidental, capabili să evite riscurile şi să valorifice oportunităţile, în interesul cetăţenilor români şi în deplin respect faţă de alianţele din care România face parte (UE, NATO etc.).”

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare