sâmbătă, mai 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneArhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă 

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă 

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanţa, fără a fi stabilit un termen de judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, pentru infracţiuni de corupţie. Alături de el a fost trimis în judecată şi consilierul său, Ilie Petre. Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanţa, fără a fi stabilit un termen de judecată.

DNA a anunţat miercuri ”trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: PETRESCU TEODOSIE, arhiepiscop al Tomisului (funcţionar public în sensul legii penale), pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, P.I., consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă”.

La sfârșitul anului trecut, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Teodosie și a consilierului său, pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor, în luna iulie a anului trecut, Arhiepiscopul Tomisului ar fi promis unui om de afaceri suma de 160.000 lei, reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, folosind influența pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. Suma de 800.000 lei ar fi fost destinată finanțării unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului. „În contextul menționat mai sus, inculpatul P.I. (Ilie Petre, n. red) i-ar fi comunicat omului de afaceri modalitatea în care urma să intre în posesia banilor promiși (160.000 lei), respectiv prin încheierea de către Arhiepiscopia Tomisului cu societatea martorului a unui contract de consultanță fictiv”, arată DNA.

Ancheta a fost deschisă în urma unei investigații Recorder, publicată în 21 noiembrie, despre mita și traficul de influență care leagă politica de Biserică. 

.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare