joi, iunie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAngajat al Inspectoratului de Stat în Construcții Iași, reținut pentru luare de...

Angajat al Inspectoratului de Stat în Construcții Iași, reținut pentru luare de mită constând în aparate de aer condiționat cu Wi-Fi

Angajatul din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii a cerut unui investitor imobiliar, denunţător în cauză, prin intermediul responsabilului tehnic de execuţie, să-i remită 6 sisteme de aer condiţionat cu 6 module Wi-Fi. În schimb, acesta aviza favorabil documentația pentru recepţia unui imobil, respectiv un bloc de locuinţe.

Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi a transmis marți că două persoane din judeţul Iaşi, respectiv un angajat al Inspectoratului de Stat în Construcţii şi un responsabil tehnic de execuţie, au fost reţinute luni, 20 mai, pentru infracțiuni de corupție, respectiv luare de mită.

Angajatul din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii a cerut unui investitor imobiliar, denunţător în cauză, prin intermediul responsabilului tehnic de execuţie, să-i remită 6 sisteme de aer condiţionat cu 6 module Wi-Fi. În schimb, acesta aviza favorabil documentația pentru recepţia unui imobil, respectiv un bloc de locuinţe. În cauză sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunii de luare de mită și complicitate la luare de mită.

”La momentul când a pretins aceste bunuri, inspectorul ISC Iaşi a indicat inclusiv societatea comercială de la care denunţătorul urma să achiziţioneze produsele respective, societate al cărei reprezentant este suspect pentru complicitate la luare de mită. Pentru documentarea probatoriului, în cursul zilei de ieri, ofiţerii DGA – SJA Iaşi, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară, din care 3 la locuinţele suspecţilor şi una la sediul societăţii comerciale”, a transmis DNA, potrivit presei locale.

În urma percheziției desfășurate la inspectorul ISC Iaşi, au fost identificate şi ridicate toate cele 6 sisteme de aer condiţionat menţionate, cu modulele Wi-Fi aferente, în valoare totală de 20.070 lei, primite cu titlu de mită anterior.

„Totodată, au fost puse în executare 3 mandate de aducere la unitatea de parchet faţă de cele trei persoane, iar în urma audierii, a fost pusă în mişcare acţiunea penală, două dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore pentru continuarea cercetărilor în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale”, mai arată sursa citată. În cursul zilei de marți, cei doi urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare