miercuri, iulie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePUNCTE-CHEIE: Pe sfârșit de lună

PUNCTE-CHEIE: Pe sfârșit de lună

Săptămâna 20-26 mai: Portofoliul de energie verde în România a Engie a atins 202 MW, România și Qatar au semnat Memorandum de Înțelegere pentru cooperare în domeniul comunicațiilor electronice, iar Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede majorări salariale cu 10%.

Engie Romania a finalizat procesul de achiziţie a unui parc eolian operaţional, cu o capacitate de 80 MW, deţinut anterior de Grupul EnerCap Capital Partners şi EP Global Energy. Parcul eolian se află în Chirnogeni, judeţul Constanţa, şi se estimează că va genera o producţie netă anuală de aproximativ 180 GWh. Capacitatea totală instalată de producţie de energie eoliană şi solară în România a Engie atinge 202 MW. 

România, reprezentată de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), și statul Qatar, reprezentat de Autoritatea de Reglementare în Comunicații (CRA), au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru cooperare în domeniul comunicațiilor electronice, stabilind totodată „un parteneriat solid” privind politicile din acest domeniu. Potrivit anunțului, obiectivul principal al memorandumului este de a stabili cadrul cooperării și schimbului de informații între cele două instituții în domeniul reglementării și supravegherii activităților din sectorul comunicațiilor electronice.

Producătorul de gaze naturale Romgaz, deținut de stat, anunţă că Fitch Ratings a acordat companiei ratingul BBB- cu perspectivă stabilă (Investment Grade), primul rating atribuit societăţii. Potrivit raportului emis de Fitch, rating-ul “reflectă poziţia dominantă a Romgaz în piaţa gazelor naturale din România, potenţialul de creştere a producţiei ca urmare a dezvoltării perimetrelor Neptun Deep şi Caragele şi politica financiară conservatoare”.

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede majorări salariale cu 10%, în două tranşe, în lunile iunie şi septembrie, pentru angajaţii din mai multe domenii și instituții, precum: cultură, diplomaţie, oficiile Registrului Comerțului, instituţiile din subordinea şi coordonarea Guvernului, ministerelor sau sub controlul Parlamentului. Purtătorul de cuvânt Mihai Constantin a declarat că impactul bugetar pentru acest an este estimat la 1,2 miliarde lei, iar această creştere salarială va fi aplicată şi funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului din localităţile de până la 20.000 de locuitori.

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat de preşedintele republicii, Recep Tayyip Erdogan. Astfel, cetăţenilor români titulari ai cărţii de identitate li se va acorda scutire de viză pentru călătoriile turistice şi permise de tranzit în Turcia cu un timp de şedere de maxim 90 de zile la fiecare 180 de zile.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare