miercuri, iulie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneBanca Transilvania cumpără BRD Pensii și intră pe segmentul de pensii private...

Banca Transilvania cumpără BRD Pensii și intră pe segmentul de pensii private obligatorii Pilon II

Tranzația are nevoie de aprobarea Autorității de Supraveghere Financiară și se estimează că va fi finalizată în primul semestru al anului 2025.

Banca Transilvania (BT) anunță marți preluarea BRD Pensii (BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private), care activează în domeniul pensiilor private obligatorii (Pilonul II) și al celor facultative (Pilonul III). Tranzația are nevoie de aprobarea Autorității de Supraveghere Financiară și se estimează că va fi finalizată în primul semestru al anului 2025.

BRD Pensii administrează atât fondul din Pilon II (FPAP BRD), la care contribuie peste 560.000 de participanți, cât și fondul din Pilonul III (FPF BRD Medio), care are peste 37.500 de participanți.

„Valoarea activului net al fondului de pensii administrat privat BRD Pensii era de peste 5,4 miliarde de lei, iar valoarea activelor totale ale fondului de pensii facultative BRD Medio înregistra peste 232 milioane lei, la 31 decembrie 2023. Randamentul anualizat de la înființare și până la finalul anului 2023 este de 6,65% pentru fondul de pensii administrat privat al BRD Pensii, fiind de 4,7% pentru fondul de pensii facultative BRD Medio”, arată un comunicat de presă.

Grupul Banca Transilvania, prin fondul Pensia Mea, gestionat de BT Pensii, are aproape 57.000 de participanți.

Anunțul BRD: 

În conformitate cu art. 234 din Regulamentul ASF nr. 5/ 2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, BRD – Groupe Société Générale S.A. informează investitorii că BRD şi Société Générale Assurances au ajuns la un acord cu Banca Transilvania privitor la vânzarea pachetelor de acţiuni pe care cele două entităţi le deţin la BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A., o companie activă pe piaţa administrării fondurilor de pensii, cu o activitate neesenţială pentru Grup în România. BRD rămâne pe deplin angajată în sprijinirea economiei României prin intermediul activităţilor sale de Retail, Corporate, Investment banking, Asigurări, Gestiunea activelor, Leasing şi Mobilitate. Finalizarea tranzacţiei de vânzare a companiei BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. este aşteptată să aibă loc în primul semestru al anului 2025.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare