joi, septembrie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneGALA CURAJ: Nu doar o celebrare a curajului, ci un apel la...

GALA CURAJ: Nu doar o celebrare a curajului, ci un apel la acțiune și o încercare de a inspira societatea civilă

Pe 3 iunie, Ateneul Român a fost gazda unei seri memorabile, pline de emoție și inspirație, dedicată celor care au dat dovadă de curaj în diverse domenii ale vieții publice românești. Gala Curaj, o inițiativă a lui Gabriel Păun de la Agent Green, a premiat poveștile de curaj ale unor personalități remarcabile, într-o încercare de a inspira și a motiva și alți oameni să urmeze calea curajului.

Evenimentul, desfășurat într-un cadru elegant și încărcat de simbolism la Ateneul Român, a adunat laolaltă oameni din toate sferele vieții publice: activiști, artiști, jurnaliști, sportivi și lideri comunitari. Gabriel Păun, cunoscut pentru activitatea sa intensă în domeniul protecției mediului, a vorbit despre importanța curajului și impactul pe care îl poate avea acesta în societate.

Cei zece premianți vin din diverse domenii: protecția mediului, drepturile omului, teatru, literatură.

”Premiul Curaj conferit pentru drepturile etniilor” a fost conferit actriței Alina Șerban, a cărei laudatio a fost susținut de regizorul Cristian Mungiu.

”Premiul Curaj conferit pentru adevărul dezbrăcat” în domeniul jurnalismului de mediu a ajuns în palmaresul jurnalistei Ramona Țintea, a cărei laudatio a fost susținut de scriitorul Alex Donovici.

”Premiul Curaj conferit pentru educație” a fost conferit profesorului Gheorghe Moga. Laudatio a fost susținut de Oniche Elena Isabela.

”Premiul Curaj conferit pentru spiritul civic” a ajuns la activista civiă Angi Șerban. Laudatio a fost susținut de Diana Maria Voicu și fostul judecător Cristi Dănileț, militant pentru educaţia juridică a cetăţenilor, independenţa justiției şi responsabilitate publică.

”Premiul Curaj conferit pentru prognoze meteo locale care salvează vieți” a ajuns la geograful Mihai Bălan. Laudatio a fost susținut de prof. dr. univ. habil Marcel Mîndrescu.

”Premiul Curaj pentru științele naturii” acordat post-mortem lui Marcian Bleahu, naturalist, geolog, explorator, politician, scriitor și speolog. Premiul a fost acceptat de Simona Bleahu, iar laudatio a fost susținut de prof. dr. Cătălin Tănase, membru corespondent al Academiei Române, Președintele Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii.

”Premiul Curaj pentru pace, cooperare și anti fanatism” a fost acordat poetului Radu Vancu.

”Premiul Curaj conferit pentru drepturile omului” a ajuns la Teodora Roseti și Florin Buhuceanu. Laudatio a fost susținut de sociologul Victor Ciobotaru.

”Premiul Curaj conferit pentru drepturile animalelor” a ajuns în palmaresul doamnei Cristina Lapis, fondatoarea Asociației Milioane de Prieteni și directoare a sanctuarului de urși ”Libearty”. Laudatio a fost prezentată de Alteța Sa Arhiducele Dominic de Habsburg și susținut de Alexandru Prișcu, director la Castelul Bran.

”Premiul Curaj pentru pădure” a fost acordat lui Ștefan Neagu, cercetător și doctor în silvicultură. Laudatio a fost susținut de jurnalistul Alex Nedea / Recorder.

Publicul a fost încurajat să reflecteze asupra importanței curajului în viața de zi cu zi și a fost inspirat de poveștile impresionante ale celor premiați.

În încheiere, Gabriel Păun a mulțumit tuturor participanților și a reiterat angajamentul său și al organizației Agent Green de a continua să promoveze și să susțină curajul în toate formele sale.

Gala Curaj de la Ateneul Român nu a fost doar o celebrare a curajului, ci și un apel la acțiune pentru toți cei prezenți. Într-o lume adesea dominată de incertitudini și dificultăți, astfel de evenimente ne amintesc de puterea pe care fiecare dintre noi o are de a face o schimbare pozitivă.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare