miercuri, iulie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneTrei polițiști locali din Sectorul 1 București, reținuți pentru corupție și trafic...

Trei polițiști locali din Sectorul 1 București, reținuți pentru corupție și trafic de influență

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au anunțat miercuri reținerea pentru 24 de ore a trei polițiști locali din Sectorul 1 București, în urma unor acuzații de corupție și trafic de influență. Cei trei sunt Avram Marina-Roxana, Iordache Florentina și Voinea Dragoș-George, toți angajați ai Direcției Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale din cadrul Poliției Locale Sector 1.

Avram Marina-Roxana este acuzată de luare de mită, trafic de influență, fals intelectual, divulgarea informațiilor secrete de serviciu, instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu.

Iordache Florentina se confruntă cu acuzații de luare de mită, trafic de influență și fals intelectual.

Voinea Dragoș-George, șef al Compartimentului Control Activități Comerciale, este acuzat de luare de mită și complicitate la fals intelectual.

Conform DNA, între 2023 și 2024, cei trei ar fi pretins și primit sume de bani de la reprezentanții mai multor firme din Sectorul 1. În total, aceștia ar fi cerut 26.500 euro și ar fi primit 18.000 euro și 2.500 lei. Banii ar fi fost ceruți pentru a aplica sancțiuni mai mici decât cele legale și pentru a nu confisca întreaga sumă de bani obținută ilicit de unele firme.

În plus, în perioada 11-20 ianuarie 2023, Avram și Iordache ar fi pretins și primit 6.000 euro de la un om de afaceri, promițând că vor interveni pe lângă un polițist pentru a obține o soluție favorabilă într-un dosar penal.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință acuzațiile, iar pe 5 iunie 2024, aceștia vor fi prezentați Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ancheta beneficiază de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare