marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMioara Costin, jurnalistul recompensat cu o demnitate publică, după mazilirea lui Vlad...

Mioara Costin, jurnalistul recompensat cu o demnitate publică, după mazilirea lui Vlad Voiculescu

Numele Mioarei Costin nu era de notorietate pe vremea când aceasta era jurnalist. A devenit, însă, acum, după ce a redactat de la biroul Guvernului o strategie de comunicare pentru susținătorii lui Florin Cîțu în campania internă a PNL. Însă trebuie spus că Mioara Costin este jurnalistul care a declanșat linșajul de presă ce a dus la demiterea din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Sursă foto: Mioara Costin, Facebook

Mioara Costin a fost jurnalist Realitatea TV, însă numele ei nu era foarte cunoscut, de vreme ce activitatea ei nu a fost una care să iasă în evidență în vreun fel. A contat, însă, enorm pentru cariera ei publicarea unor informații legate de faptul că un consilier onorific al ministerului, Ștefan Voinea, ar fi accesat bazele de date ale ministerului în mod nelegal, generând o breșă de securitate semnificativă. Deși acuzațiile au fost verificate, până în acest moment nu s-a ajuns la o concluzie.

Pentru jurnalista Mioara Costin lucrurile s-au schimbat, însă. Aceasta a devenit imediat după lansarea informațiilor care au dat apă la moară vânătorilor de conspirații consilier de stat și șefă a Grupului de Comunicare Strategică. Din poziția nou dobândită, Mioara Costin a continuat, însă, să se ocupe de propaganda lui Florin Cîțu, nu de campania de vaccinare, care era, de fapt, principala ei menire în Guvern.

Astfel, așa cum știm, aceasta a redactat un material strategic legat de felul în care ar trebui să se comporte liderii PNL în raport cu presa, menționând că o parte a ei este cumpărată prin contracte de echipa lui Orban. Documentul purta antetul guvernului și solicita liderilor PNL ponturi despre echipa Orban care să fie oferite presei.

În cele din urmă, Mioara Costin a demisionat din funcție, ca urmare a scandalului generat de faptul că o angajată a guvernului a lucrat în favoarea unui partid politic pe bani publici, exact așa cum s-a întâmplat în cazul lui Liviu Dragnea cu privire la DGASPC Teleorman.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a dezvăluit astăzi, pe pagina sa de Facebook, câteva dintre dedesubturile acestei povești despre recompense acordate jurnaliștilor care practică, de fapt, propaganda și muncesc în interesul partidelor politice, nu în interes public, așa cum ar fi normal.

„Relatările „jurnalistice” ale Mioarei Costin sunt cele care au contribuit la pornirea unui val de calomnii asupra consilierului onorific Ștefan Voinea și asupra echipei mele de la Ministerul Sănătății, după publicarea datelor de interes public privind vaccinarea. Da, acele date care ne-au arătat că în vremea în care mulți dintre dumneavoastră mergeau la zeci sau sute de km să se vaccineze existau mai multe centre de vaccinare dedicate doar esențialilor (peste 500) decât cele disponibile tuturor românilor. Mioara Costin a invocat informații “pe surse” pentru a deturna discuția spre presupuse breșe de securitate cauzate de consiler și, atenție, de fratele acestuia din Germania.

La rândul lui, Cîțu a alimentat această campanie prin trimiterea corpului de control care l-a interogat pe Ștefan Voinea vreo 6 ore. Un om care lucra voluntar pentru Ministerul Sănătății și care acționase doar în interes public, cu nou-născut acasă, a trebuit să vină de la Cluj în București pentru a sta ore întregi în fața interogatorilor probabil trimiși să găsească orice l-ar putea compromite. Astăzi, 4 luni mai târziu, nimic nu a fost publicat încă. Au reușit totuși să deturneze discuția de la realitățile incomode ce reieșeau din datele publicate. La doar câteva săptămâni după această campanie de dezinformare ca la carte, Mioara Costin este angajată de dl. Cîțu la guvern — unde aflăm acum că ea continuă să se ocupe tot de propagandă politică.”, a notat Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.
REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare