marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialCondamnat pentru corupție, numit președinte executiv în partidul lui Dragnea

Condamnat pentru corupție, numit președinte executiv în partidul lui Dragnea

În anul 2014, Mihai Fărcășanu era condamnat definitiv pentru corupție și evaziune fiscală. În 2022 acesta devenea președinte executiv al filialei APP Neamț, declarând că vrea „să pună umărul la construirea organizației județene.”

Povestea lui Mihai Fărcășanu este una cunoscută în județul Neamț, pentru că a fost unul dintre puținele cazuri demonstrate de vânzare la ca piață a locurilor eligibile din Consiliul Județean. În calitatea lui de președinte al organizației județene PPDD Neamț, acesta a fost condamnat la închisoare pentru corupție.

Sentința era pronunțată în 2014 de Curtea de Apel Bacău, care a decis că Fărcășanu trebuie să stea doi ani și jumătate la închisoare. Avea și circumstanțe agravante, pentru că înainte de acel episod, același personaj primise o altă condamnare pentru evaziune fiscală și fals în înscrisuri.

Faptele s-au petrecut în anul 2012, în preajma campaniei electorale, când liderul PPDD a pretins de la șase membri de partid 35.000 de euro, sub promisiunea că, odată cu plata sumei cerute, cei în cauză urmau să primească locuri eligibile în Consiliul Județean Neamț.

Aceşti bani au fost pretinşi atât pentru sine, cât şi pentru partid pentru ca, în virtutea funcţiilor sale politice, să favorizeze persoanele respective pentru ocuparea unor funcţii de consilieri judeţeni cu ocazia desfăşurării alegerilor locale din anul 2012. Din banii pretinşi, inculpatul a primit suma de 10.000 euro cu titlu de contribuţie pentru campania electorală a partidului”, arătau procurorii DNA.

Timpul a trecut, Fărcașanu a stat în închisoare și a așteptat senin eliberarea. Desigur, mulți s-ar gândi că un fost politician cu un astfel de trecut nu va mai primi oferte din partea partidelor politice, care, măcar formal, evită asocierea cu foștii condamnați.

N-a fost și cazul APP, însă, partidul fondat de Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu fiind deschis, firește, și către colaborări cu foști pușcăriași. Astfel, în anul 2021, organizația APP Neamț primea în rândurile sale un nou președinte executiv: Mihai Fărcașanu.

Acesta apare și într-un videoclip al organizației județene, sub titlul: „Vă prezentăm români demni și curajoși”, postat pe data de 3 ianuarie, în care declară că se va implica în construcția filialei nemțene.

Și, în acest sens, se prezintă, dar incomplet, uitând să spună că a făcut și închisoare pentru corupție, evaziune fiscală și fals în înscrisuri.

Mă numesc Mihai Fărcășanu, sunt inginer de automobile, fost vicepreședinte de Consiliu Județean, am venit alături de Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu și nu în ultimul rând de doamna senator Emilia Arcan să pun umărul la construirea organizației județene a Alianței pentru Patrie. Succes!

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare