luni, aprilie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneLucian Bode a dat în judecată Comisia de Etică a Universității Babeș...

Lucian Bode a dat în judecată Comisia de Etică a Universității Babeș Bolyai. Emilia Șercan: „Tupeul și nesimțirea lui dr. Bode sunt revoltătoare”

La începutul acestui an, mai precis pe 5 ianuarie, ministrul de Interne, Lucian Bode, dădea în judecată Comisia de Etică a Universității Babeș Bolyai, într-o încercare de a bloca un eventual verdict de plagiat. Jurnalista Emilia Șercan susține că ar fi vorba despre o strategie foarte similară cu cea aplicată de premierul Nicolae Ciucă și, în acest sens, arată că ambii au apelat la o aceeași casă de avocatură.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a ajuns să-și dea în judecată propria universitate, astfel că pe 17 ianuarie se va desfășura la Tribunalul Sălaj primul termen din acest proces. Astfel, UBB va trebui să explice instanței de ce a îndrăznit să verifice lucrarea de doctorat a ministrului de Interne și de ce s-a autosesizat în urma dezvăluirii Emiliei Șercan care a arătat că în teza lui Lucian Bode există cel puțin 18,5% conținut plagiat.

Jurnalista Emilia Șercan punctează și faptul că strategia nu e nouă, pentru că a mai fost aplicată în trecutul apropiat chiar de premierul Nicolae Ciucă și, culmea, ambii au apelat la aceeași casă de avocatură: Mușat și Asociații. Am căutat și noi informații despre această casă de avocatură și am constatat că aceasta apără, în general, interesele unor mari afaceri, majoritatea prezente în topul Fortune 500.

Amintim faptul că nu e prima dată când Comisia de Eică a UBB se ocupă de teza de doctorat a lui Lucian Bode, aceasta reacționând și la o sesizare a USR, care, însă, făcea referire la o mică parte din lucrare. La momentul acela, Lucian Bode saluta public decizia prin care UBB anunța un procent neglijabil de 2,95% plagiat în teza sa. Emilia Șercan a analizat ulterior lucrarea, constatând că aceasta cuprinde cel puțin 18,5% plagiat, precum și 6 grafice plagiate și alte 30 fragmente citate incorect

Tupeul și nesimțirea lui dr. Bode sunt revoltătoare. În loc să-și ceară scuze publice de la UBB, după ce a pus universitatea în centrul unui scandal care i-a zdruncinat serios credibilitatea și imaginea publică, dr. Bode o dă în judecată. Dr. Bode pune UBB în umilitoarea poziție de a explica în instanță dreptul ei legal de a se autosesiza în fața unui flagrant caz de impostură care, dacă nu va fi gestionat rapid și adecvat zilele acestea, îi va pulveriza credibilitatea și imaginea publică nu numai pe plan intern, ci și internațional. UBB are la dispoziție 7 zile pentru a pronunța o decizie înainte de primul termen al procesului. Și, da, UBB se află în fața unui nou test de integritate, care de data asta are legătură nu numai cu pronunțarea unei decizii, ci și cu rapiditatea pronunțării ei.Miza imediată a lui dr. Bode e mai mare decât orice grijă ar putea avea el pentru integritatea UBB: rămânerea sa în guvern.„, punctează jurnalista.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare