miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiNoul manager interimar al Spitalului din Piatra Neamț, consilier local PMP și...

Noul manager interimar al Spitalului din Piatra Neamț, consilier local PMP și PSD

Cristina Atănăsoaie Iacob este noul manager interimar al Spitalului Județean din Piatra Neamț. Impropriu spus „nou”, pentru că aceasta a mai condus spitalul în anul 2017. Înainte ocupase funcția de director interimar medical al spitalului și, în trecut, fusese manager al spitalului din Roznov. Acum, Cristina Iacob-Atănăsoaie a acceptat să preia conducerea celui mai încercat spital din țară, de care este legată prin întreaga ei familie, pentru că copilul ei lucrează tot acolo, iar soțul este ambulanțier.

Aceasta câștigă un salariu de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, în sumă de 120.000 lei pe an, dar și unul de la spitalul din Bisericani, în valoare de 34.000 lei pe an. Mai mult, trebuie spus că în declarația de avere, Cristina Atănăsoaie și-a precizat funcția de consilier local al comunei Zănești, având susținerea politică a PMP.

La Spitalul de Pneumoftiziologie din Bisericani, Cristina Atănăsoaie ocupă poziția de director medical. Aceasta a acceptat să devină noul manager al spitalului din Piatra neamț, după tragedia de la sfârșitul săptămânii trecute, în urma căreia managerul Lucian Micu și-a dat demisia.

Ea a fost propusă de colegii săi în vederea preluării conducerii spitalului în cadrul unei întâlniri care a avut loc astăzi între conducerea Consiliului Județean Neamț și cadrele medicale.

Cristinei Atănăsoaie i-a plăcut și politica, astfel încât a candidat din partea PMP și a prins astfel o funcție de consilier local în comuna Zănești din Neamț. Asta până în 2017, când s-a retras din PMP și a trecut în barca PSD.

Încă mai există flyerele electorale în care actualul interimar al spitalului din Neamț își declara intenția de a fi „deVOTAT”.

Ulterior, aceeași doamnă apare pe materialele de propagandă electorală ale PSD.

Tot astăzi, prefectul județului Neamț, George Lazăr,a condus comisia mixtă, formată din reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Neamț, Consiliului Județean Neamț, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, Inspectoratului de Stat în Construcții Neamț, Direcției de Sănătate Publică Neamț la Spitalul Județean de Urgență Neamț pentru a evalua și identifica spații conforme în vederea relocării secției de A.T.I.

În acest sens vă pot spune că am identificat spațiu la nivelul etajului 4, secția de Obstetrică și Ginecologie, care are dotări moderne și a fost refăcută în anul 2014 prin fonduri de la Banca Mondială. Această secție este avizată I.S.U și există circuite medicale. Hotărârea comisiei mixte este ca secția A.T.I să fie relocată la etajul 4, iar secția Obstetrică și Ginecologie să fie relocată la nivelul etajului 5. Se va putea funcționa cu aproximativ 8 paturi pe A.T.I și alte două paturi pe A.T.I în cadrul U.P.U. “, a declarat George Lazăr

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare