vineri, iunie 14, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiPROXENEȚI DIN TATĂ-N FIU: duceau minore în Occident pentru a se prostitua...

PROXENEȚI DIN TATĂ-N FIU: duceau minore în Occident pentru a se prostitua și spălau banii „pe firmă”

Din anul 2015 și până acum, un tânăr de 30 de ani din județul Gorj a determinat zeci de fete să se prostitueze în străinătate. Pe unele cu forța, pe altele cu frumosul, dar întotdeauna țintit. Din activitatea aceasta rezultau bani frumoși, fapt pe care tânărul nu-i putea justifica, așa că și-a înființat o firmă chiar în scopul albirii banilor câștigați din traumele a zeci de fete, unele minore. În acest sens a fost ajutat chiar de propriul tată, pentru că, nu-i așa, traficul de persoane se face cel mai eficient în familie.

Totul a început în anul 2015, când tânărul, pe atunci de numai 25 de ani și-a dat seama că din traficul de persoane se pot face bani frumoși. Așa că s-a ocupat în mod consecvent de recrutarea, transportul, transferul și adăpostirea în țară și în străinătate, a trei victime cunoscute acum de anchetatori, dintre care una minoră, în scopul exploatării sexuale.

Mai mult, tot din 2015 există probe legate de faptul că tânărul a convins 15 femei să practice prostituția și le-a și înlesnit acest lucru în state precum Germania, Austria sau Elveția.

Desigur, trebuie spus că în acești cinci ani, numărul real al victimelor tânărului ar putea fi și mai mare, dar unele dintre situații nu sunt niciodată reclamate, de teama reacției și judecății publice sau doar din rușine nejustificată, așa că poveștile rămân pentru totdeauna nespuse în fața anchetatorilor.

Polițiștii care s-au ocupat de acest caz estimează că tânărul ar fi reușit să obțină din activitatea infracțională nici mai mult, nici mai puțin decât 500.000 euro. Și cum nu putea justifica aceste sume câștigate ilegal, o parte din această sumă ar fi fost „albită” prin intermediul unei firme achiziționate exact în acest scop precis.

Anchetatorii au întocmit un dosar de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și spălare de bani, demarând procedura pentru capturarea proxenetului.

În cursul zilei de ieri, tânărul a fost depistat, pe un aeroport din București, în timp ce ar fi încercat să părăsească teritoriul țării, cu destinația Dubai. Tot ieri, au avut loc și trei percheziții imobiliare în județul Gorj. În cele din urmă, tânărul și tatăl lui au fost reținuți, urmând ca instanța să decidă ce se va întâmpla cu ei în viitor.

În urma activităților, au fost indisponibilizate 12 telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri privind transferuri monetare din străinătate, precum şi 6.900 de euro. În urma audierilor de la sediul D.I.I.C.O.T. – .B.T. Gorj, procurorul a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de acesta și față de tatăl lui, de 52 de ani, aceştia urmând a fi prezentaţi, astăzi, magistraților Tribunalului Gorj, cu propuneri legale. Pe parcursul cercetărilor, s-a beneficiat de sprijinul autorităților din Germania, Austria și Elveția.”, arată Poliția Română.

CARMEN DUMITRESCU
CARMEN DUMITRESCU
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare